en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Champagne Herve Dubois 
produator herve dubois

1920 Originea

Istoria producatorului Champagne Herve Dubois incepe in anul 1920 cu Paul Dubois, nativ din Ardennes si manager al Château de Cazanove à Avize, care se lanseaza in comertul cu vinuri pe cal, la finalul razboiului din 1914. Pentru a-si putea intretine caii el cumpara pasuni si vite de vie pentru ca furajul in aceea perioada era scump. Aceste pasuni si parcele de vie intra in apelatiunea Champagne si astfel apare prima parte importanta din domeniu.

1930 Champagne Paul Dubois

Paul abandoneaza activitatea sa de transportator si se consacra in totalitate viticulturii, incepe sa produca primele vinuri de Champagne in butoaie de lemn, cu intentia de a le comercializa sub brand-ul Champagne Paul Dubois. El participa in anul 1940 la Marele Targ din Paris in speranta de a-si face cunoscute vinurile marelui public.

1960 Champagne Jean Dubois

La moartea sa in anul 1962, fiul sau Jean preia domeniul inca din anul 1960. Impreuna cu sotia sa, Monique, fiica de viticultor din familia Fannière-Lemaire atestati din 1880, vor avea 4 copii, dintre care Gerard si Herve vor continua linia mostenita de viticultori. Incepand cu anii ’60 consumul de Champagne se relanseaza astfel incat Jean si Monique abandoneaza alte ocupatii si se dedica in totalitate producerii si comercializarii de vin sub brand-ul Champagne Jean Dubois. Prin investitii importante achizitioneaza un tractor in 1964 si renunta la munca cu calul, instaleaza tancuri de inox, presa pneumatica si toate celelalte echipamente profesioniste necesare vinificarii si producerii vinurilor spumante.

1981 Champagne Hervé Dubois

Tanarul Hervé se lanseaza in aventura cultivarii, producerii si comercializarii propriilor vinuri spumante de Champagne la varsta de 21 de ani incepand cu anul 1981. Exploateaza chiar si azi o suprafata de doar 7.5 ha de vie, vinurile sale caracterizandu-se printr-o mineralitate si prospetime aparte. Hervé si sotia sa Corinne, ea insasi fiica de producator de Champagne, au transmis pasiunea si responsabilitatea cramei catre cele doua fiice ale lor in anul 2012.

Vitele de vie si terroir-ul

"Il faut comprendre la Champagne pour comprendre une maison."

Apelatiunea Champagne se intinde pe 30.000 de ha impartite intre 320 de sate diferite. Fiecare sat este o podgorie separata, avand propriul terroir si climat specific. In functie de calitatea strugurilor doar 17 sate sunt clasificate 100% Grand Cru.

In sudul orasului Epernay se situeaza subregiunea Côte des Blancs compusa din 5 sate clasificate Grand Cru, inclusiv Avize. Singurul strugure cultivat al acestui sat este Chardonnay-ul, de aici si folosirea termenului “Blanc de Blancs”. Terroir-ul din Avize se compune din aproape 262 ha, o parte mica din intreaga apelatiune, dar ce cea mai buna calitate. Vinurile spumante produse in Avize pe soluri de creta ating perfectiunea caracterizandu-se printr-o finete si mineralitate exceptionala.

Champagne Herve Dubois continua sa produca vin de pe cele 7.5 ha detinute dintre care 4.5 ha de Chardonnay Grand Cru in Côte des Blancs si 0.5 ha de Chardonnay Premier Cru in Montagne de Reims din care rezulta vinuri de o eleganta aparte cu multa prospetime si delicatete. 1.5 ha de Pinot Meunier care ofera rotunjime si arome intens fructate vinului si 1 ha de Pinot Noir care aduce putere si rafinament pastrand un echilibru magistral in gust de pe vite de vie aflate in Vallée de la Marne.

In Avize cele mai vechi vite de vie detinute au in jur de 60 de ani si produc struguri de cea mai inalta calitate destinati strict pentru vinurile Vintage. Particularitatea producatorului Herve Dubois este oprirea fermentatiei malo-lactice pentru Chardonnay pentru a pastra prospetimea aromelor fructate si a conserva echilibrul si potentialul lung de invechire in sticla a vinurilor. Vinurile Blanc de Blancs sunt pastrate la invechire in crama intre 4 si 8 ani inainte de fi lansate pe piata. Fermentatia malo-lactica este efectuata doar pentru vinurilor produse din Pinot Meunier si Pinot Noir, care sunt cupajate in proportie de maxim 40% cu Chardonnay, si sunt lansate dupa 2 ani de invechire.

 

Champagne Herve Dubois

Cuvee Reserve Grand Cru

175,00 lei
ADAUGA IN COS
Dozaj
Brut
An de recolta
NV
Clasificare
Grand Cru
Tip
Blanc de Blancs
Terroir
Cote des Blancs
Volum sticla
0.75 L
ADAUGA IN COS
Champagne Herve Dubois

Cuvee Millésime 2017 Blanc de Blancs Brut

230,00 lei
ADAUGA IN COS
Dozaj
Brut
Clasificare
Grand Cru
Tip
Blanc de Blancs
Terroir
Cote des Blancs
Volum sticla
0.75 L
An de recolta
2017
ADAUGA IN COS
Champagne Herve Dubois

Cuvee Rosé Brut

230,00 lei
ADAUGA IN COS
Dozaj
Brut
An de recolta
NV
Clasificare
Grand Cru
Tip
Rose
Terroir
Cote des Blancs
Volum sticla
0.75 L
ADAUGA IN COS
Champagne Herve Dubois

Cuvee Speciale 2012

360,00 lei
ADAUGA IN COS
Dozaj
Brut
Clasificare
Grand Cru
Tip
Blanc de Blancs
An de recolta
2012
Terroir
Cotes des Blancs
Volum sticla
0.75 L
ADAUGA IN COS

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

 

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema
butonwtp