en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Champagne Bonnet Ponsonproducator denois

Istoria domeniului

Inca din 1862 famila Bonnet produce sampanii in satul Chamery, Gregoire Bonnet fiind unul dintre primii care imbuteliaza vinul. Dupa el, Jules Bonnet extinde domeniul, cumparand mai multe parcele dar si o presa de 5500kg, presa care era manipulata manual, pana cand in sat ajunge electricitatea, prin 1902. Fiul sau Raoul, construieste o noua pivnita, dupa ce vechile cave ale familiei sunt distruse de bombardamente in WW2. Productia la acea data era in jur de 5000 sticle pe an. Fiul sau Andre se alatura muncii in vie la doar 14 ani. In 1956 Andre Bonnet se casatoreste cu Monique Ponson, care provine la randul ei dintr-o familie de propretari de vie din satul Vrigny. Astfel ia nastere Domeniul Bonnet-Ponson, cu vii formate din Pinot Meunier si Pinot noir in Chamery, Vrigny si Coulommes la Montagne. In 1979 fiul lor Thierry preia afacerea, iar producatia ajunge la 70.000 sticle pe an. In 2013 fiul sau Ciryl se alatura domeniului, in acelasi an in care incepe conversia la organic.

Terroir

Domeniul familiei este in prezent impartit in 50 de parcele, in satele Chamery, Vrigny, Coulommes la Montagne Premier Cru si Verzenay Grand Cru . Orientarea dealurilor variaza de la sud-est la nord-est, creand numeroase micro climate pe cele 10.5 ha de vie ale domeniului. Din cele 10.5 ha de vie, 3.8ha sunt plantate cu Pinot Noir, 3.3ha cu Pinot Meunier, 3.2ha cu Chardonnay si 0.2 cu Petit Meslier. Majoritatea viilor de Pinot Meunier se afla in satele Chamery, Vrigny si Coulommes la Montagne, la baza dealurilor, unde solul este format din nisip, argila si argila calcaroasa. Numeroase fosile marine gasite in sol atesta prezenta marii care acum 35 milioane de ani era aici. Tipicitatea acestui tip de sol se traduce in vinuri cu aroma intensa cand sunt tinere si care dezvolta gust de condimente si vinuozitate intensa cu trecerea timpului. Vinurile obtinute din Pinot Noir sunt bine structurate și pot dezvolta o gamă largă de arome, fructe roșii, coajă de portocală sau note ierboase, odata cu trecerea timpului. În parcelele lui Chamery „Les Specters” și „Le Clos”, pinot noir produc un vin roșu intens, plin de arome de cireșe și zmeură, cu o notă de picant și caracter cărnos. Chardonnay-urile oferă vinuri energice, pure, pline de arome de citrice si flori albe. Vinurile dezvoltă arome de pere și miere de salcâm în «Les Vignes Dieu», un deal orientat spre sud din Coulommes la Montagne, unde ating o maturitate excepțională.

Satul VERZENAY

Verzenay este considerat unul dintre satele cu cea mai distinctiva și puternica expresii ale pinot noirului de șampanie: satul are un teren foarte calcaros și o orientare principală spre nord, această situație unică permite o maturare lentă a strugurilor, dând vinuri cu multă putere și potențial de învechire. Din 2003 Champagne Bonnet-Ponson detine cinci parcele de viță de vie vechi, destinate în principal elaborării șampaniei Jules Bonnet Blanc de Noirs.

''No great champagne can be made without great grapes. Our primary activity: winegrowing.'' Thierry Bonnet

Champagne Bonnet Ponson

Jules Bonnet Blanc de Noirs 2013

330,00 lei
ADAUGA IN COS
Dozaj
Extra Brut
An de recolta
2013
Clasificare
Premier Cru
Tip
Blanc de Noirs
Terroir
Montaigne de Reims
Volum sticla
0.75 L
ADAUGA IN COS
Champagne Bonnet Ponson

Les Vignes Dieu Blanc de Blancs 2012

350,00 lei
ADAUGA IN COS
Dozaj
Extra Brut
An de recolta
2012
Clasificare
Premier Cru
Tip
Blanc de Blancs
Terroir
Montaigne de Reims
Volum sticla
0.75 L
Champagne Bonnet Ponson

Jules Bonnet Rose de Noirs 2014

350,00 lei
ADAUGA IN COS
Dozaj
Extra Brut
An de recolta
2014
Clasificare
Premier Cru
Tip
Rose
Terroir
Montaigne de Reims
Volum sticla
0.75L
ADAUGA IN COS

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

 

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema
butonwtp