Voucher

Voucher 6 st Vilmart Grande Reserve 1080 RON

Oferta 6 sticle Grande Reserve Premier Cru Champagne Vilmart in valoare de 1080 ron

Grande Reserve Premier Cru Champagne Vilmart

 Struguri 70% Pinot Noir-30% Chardonnay. Cupaj, fara fermentatie malolactica. Vinul este pastrat 10 luni in butoaie de stejar inainte de a fi imbuteliat. Maturat 3 ani pe drojdii inainte de degorjare.

Note de degustare

Culoarea este galben cu reflexii aurii si anunta prezenta majoritara de Pinot Noir, cu o maturitate frumoasa, animata de o efervescență fină. Bulele sunt fine si formeaza un cordon placut la suprafață.

Prima impresie olfactivă este marcată de o intensitate frumoasă, se deschide cu arome de biscuiți, porumb copt, pere și cireșe iar după câteva secunde, nasul devine mai larg, cu arome de iris, stejar, telina, piper alb si note minerale fine, ce ofera complexitate și profunzime. După câteva minute de aerare , apar note de unt topit și pâine prăjită, care semnalează o evoluție armonioasă a vinului. Nasul este complex si matur, de mare finețe, cu arome interesante pentru o Champagne Non Vintage. Există și un echilibru frumos între aromele primare (fructe), secundare (biscuiți, pâine, unt) și terțiare (minerale și mirodenii). Un buchet incantator.

Gustul este viu, tonic, cu efervescenta frumoasa si aciditate sustinuta ,cu prospetime vie care persista pe toata durata degustarii. O Champagne echilibrata , armonioasa, cu gust rotund si precis, in care corpolenta vinului se imbina perfect cu efervescenta bulelor. Finalul este lung, cu o textura tandra si extrem de placuta.

Asocieri culinare

Un aperitiv excelent, se poate servi cu branzeturi fine, peste proaspat, sushi, fructe de mare si carne alba, acompaniate de sosuri .

 93/100 Tyson Stelzer

1.080,00 lei

Stoc epuizat

Oferta 6 sticle Champagne Vilmart Grande Reserve - 1080 RON