Champagne Eric Rodez

Cuvée Empreinte de Terroir Pinot Noir 2004

890,00 lei

Mai sunt 1 sticle disponibile

Dozaj
Brut
An de recolta
2004
Clasificare
Grand Cru
Tip
Blanc de Noirs
Terroir
Montagne de Reims
Volum sticla
0.75 L
ADAUGA IN COS

Pinot Noir 100%, Champagne produsa doar in cei mai buni ani, din cei mai buni struguri , din 5 parcele diferite. Varsta medie a vitelor este de 40 de ani. Vinificat in butoaie de stejar, fara fermentatie malolactica, fara filtrare . Imbuteliata 2005.

Note de degustare.

Culoarea este auriu intens, stralucitor, specifica Pinot Noirul-ui matur, cu perlatie consistenta. Nasul este o imbinare magnifica de fructe rosii, fragi, afine si coacaze rosii, note placute de condimente cum ar fi piper alb sau gri, iar pe masura ce se aereaza apar arome foarte delicate de vanilie si lemn.

In gust, pe langa fructele rosii si condimentele rafinate, apar si note usor dulci de fructe uscate, pere, piersici albe, foarte bine integrate, o sampanie extrem de complexa, dar fara sa fie grea, savuroasa, cu postgust mineral, lung, de neuitat, dintr-un an excelent de recolta in Champagne.

De asociat cu sushi, sashimi, caviar aromat cu lime sau foie gras. Un companion excelent si pentru peste la gratar sau carne alba cu sosuri. Perfecta de baut dar poate fi pastrata in pivnita inca 10-15 ani.


Doar 6 sticle disponibile, in cutii individuale de lemn.


"This is a series of vintage-dated, mono-varietal champagnes from Rodez’s best parcels, and they can be either pinot noir or chardonnay, depending on the vintage. Empreinte de Terroir is made only in the best vintages, and it’s vinified entirely in oak barrels." Peter Liem