Champagne Pierre Peters

CUVÉE EXTRA BRUT GRAND CRU

270,00 lei

Stoc limitat

Dozaj
Extra Brut
An de recolta
NV
Clasificare
Grand Cru
Tip
Blanc de Blancs
Terroir
Cote des Blancs
Volum sticla
0.75 L
ADAUGA IN COS

Vinul este un asamblaj din patru parcele aflate in cele patru sate clasificate Grand Cru: Le Mesnil sur Oger, Oger, Avize si Cramant, si este produs dintr-un singur an de recolta, fiind un Vintage.  

Note de degustare

Vinul este cristalin, de culoare aurie cu note verzui tipice Chardonnay-ului. Spuma este fina si regulata cu bule mici si fine.  

Primul nas este floral cu note de paducel si caprifoi, si putin fructat. Arome de citrice (lamai confiate) si alune apar pe masura ce se aereaza. Finalul este putin afumat, ceea ce aduce complexitate si eleganta. 

Acest vin are o complexitate extraordinara, avand un dozaj modest de doar 2 gr de zahar. Atacul este ferm si cremos in acelasi timp. Note delicate de lamaie, piersici si caise, flori, sunt urmate de note exotice de mandarine si paine prajita. Finalul este persistent cu arome de fructe citrice confiate si o mineralitate ca de creta care adauga o dimensiune noua, salina si confirma provenienta strugurilor din cele patru sate clasificate Grand Cru: Le Mesnil sur Oger, Oger, Cramant si Avize.  

Le point : 17/20
Gault et Millau : 17,5/20
Bettane et Dessauve : 16,5/20