Champagne Marie Courtin

Cuvee Efflorescence Extra Brut

290,00 lei

Stoc epuizat

Dozaj
Extra Brut
An de recolta
2015
Clasificare
Cru
Tip
Blanc de Noirs
Terroir
Cote des Bars
Volum sticla
0.75 L

Pinot Noir 100%, anul de recolta 2015, vinul este fermentat in butoaie de stejar, cu drojdii naturale, si imbuteliat cu dozaj zero, produs din struguri organici recoltati manual. Maturat 36 luni pe drojdii inainte de degorjare. 

Note degustare 

Culoarea este galben pai auriu, perlajul este foarte bogat, cu bule fine, iar recomandarea de aerare este foarte importanta, minim o ora dupa deschidere. 2012 a fost un an foarte bun in Champagne si asta se vede bine in Cuvee Efflorescence, in care aromele fine de briosa, fructe rosii, scortisoara si condimente te invaluie instantaneu. Gustul este bogat si se dezvaluie treptat, in straturi, mai intai nuci cu miere, foarte disctinct, apoi migdale, trestie de zahar, tarta de lamaie si chiar piper. Bogata si opulenta, isi pastreaza foarte bine mineralitatea si propespetimea, iar postgustul este lung si gustos, lasand o impresie excelenta.

O Champagne de mare clasa, poate fi servita cu fructe de mare, peste sau pui, dar mai ales fara mancare, impresionanta. Poate fi pastrata minim 10-15 ani in pivnita.

Antonio Galloni 92/100