Champagne Marie Courtin

Cuvee Efflorescence Extra Brut Magnum

690,00 lei

Stoc epuizat

Dozaj
Extra Brut
An de recolta
2015
Clasificare
Cru
Tip
Blanc de Noirs
Terroir
Cote des Bars
Volum sticla
1.5 L

Pinot Noir 100%, anul de recolta 2015, vinul este fermentat in butoaie de stejar, cu drojdii naturale, si imbuteliat cu dozaj zero, produs din struguri organici, recoltati manual. Maturat 36 luni pe drojdii inainte de degorjare.

Note de degustare

Culoarea este galben pai auriu, perlatie foarte bogata, cu bule fine, iar recomandarea de aerare este foarte importanta,mai ales in magjum, minim o ora dupa deschidere. 2012 a fost un an foarte bun in Champagne si asta se vede bine in Cuvee Efflorescence in care aromele fine de briosa, fructe rosii, scortisoara si condimente te invaluie instantaneu. Gustul este bogat si se dezvaluie treptat, in straturi, mai intai nuci cu miere, foarte disctinct, apoi migdale, trestie de zahar, tarta de lamaie si chiar piper. Bogata si opulenta, isi pastreaza foarte bine mineralitatea si propespetimea, iar postgustul este lung si gustos, lasand o impresie excelenta.

O Champagne de mare clasa, poate fi servita cu fructe de mare, peste sau pui, dar mai ales fara mancare, impresionanta. In Magnum poate fi pastrata minim 15-20 ani in pivnita.

Antonio Galloni 92/100