
Acest “Blanc de Blancs” provine dintr-o singura parcela denumita “Les Enfers”, vinificata separat din anul 2010, situat in inima terroir-ului Congy: Contigu aux Roises, cu orientare Estica. Solul este natural argilo-lutos, de culoare maro si mai putin profund decat cel de la “Les Roises”, cu o adancime medie de 80 cm. Subsolul este compus din creta moale provenind din era Campaniana, iar vitele de vie au o vechime de 35 de ani.
Fermentatia are loc natural datorita drojdiilor autohtone, si dureaza intre 6 si 8 luni in butoaie mici de stejar. Intregul proces de maturare dureaza in jur de 48 pana la 60 de luni, vinul nu este filtrat sau tratat. Se produc in jur de 12.000 de sticle din aceasta parcela.
Se acorda o importanta deosebita timpului de maturare pe care vinul il petrece pe drojdii. Dupa imbuteliere sticlele sunt pastrate dupa a doua fermentatie intre 30 si 36 de luni inainte de degorjare, ceea ce contribuie la complexitatea vinului.
Champagne Ulysse Collin produce exclusive sampanii Extra-Brut (cu dozaj scazut, in functie de anul de recolta) pentru a pastra cat mai bine caracteristicle terroir-ului. Anul de recolta dominant cat si data de degorjare sunt mentionate pe contra-eticheta.
Sampaniile de la Ulysse Collin se recomanda a fi consumate la o temperatura de 13 grade Celsius pentru a putea simti cat mai bine complexitatea aromelor sau pot fi si decantate ca o abordare alternativa. Aceste vinuri de Champagne sunt produse cu respect pentru fazele naturii.
Sampaniile Ulysse Collin au alocatii foarte stricte. Oferim o singura sticla fiecarui client. Pentru mai multe detalii si rezervari va rugam sa ne contactati telefonic.
Robert Parker 97/100