en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Champagne Savart

L`Expression Brut Nature 2012

600,00 lei

Stoc epuizat

Dozaj
Brut Nature
An de recolta
2012
Clasificare
Premier Cru
Tip
Blanc de Noirs
Terroir
Montagne de Reims
Volum sticla
0.75 L

L’Expression este cel mai restrictiv vin produs de Frederic Savart datorita numarului extrem de mic de sticle disponibile: doar 400 de sticle la fiecare recolta. Este realizat din 100% Pinot Noir, din vite de vie situate in Ecueil, fermentat si maturat in butoaie din stejar de 300 L, fiind produs dintr-un singur an de recolta si avand un dozaj de 0 gr/L.

Note de degustare

Culoarea este galben aurie cu note aramii. Bulele sunt fine si foarte intense. Nasul este complex si bogat, cu note initiale de citrice, apoi dupa cateva clipe de aerare descoperim arome mai condimentate cu tuse de vanilie si de scortisoara.

In gust atacul este imediat si direct. Tensiunea pe palatin este palpabila, aromele de fructe rosii mici surprind prin intensitate, fiind completate de note delicate de paine prajita de la maturarea in stejar. Este un cuvee cu un echilibru absolut intre vinozitate si prospetime. Mixul intre aromele ample, specifice anului de recolta extraordinar care a fost 2012 si vechimea vitelor de Pinot Noir creaza premisele perfectiunii acestei Champagne. Doar 400 de sticle produse.

Aceasta superba Champagne ar trebui lasata sa respire, fara dop cateva ore sau decantata pentru minim o ora.

Antonio Galloni 93+/100

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema