en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Nu a fost găsită nici o înregistrare.

Champagne Dhont Grellet



 
producator dhondt

Proprietar si producator independent de ani buni, domeniul este localizat in inima subregiunii Côte de Blancs. Domeniul Dhondt-Grellet produce sampanii prin proceduri agricole traditionale care respecta solul, realizand cele mai fine si mai echilibrate vinuri posibile, expresii autentice ale terroir-ului din care provin.

Pasiunea lor este transpusa in vinurile realizate, Champagne Dhondt Grellet reusind sa ofere consumatorilor o experienta unica in momentul degustarii. Filosofia familiei o intelegem cel mai bine din propriile lor cuvinte: “Insotim vitele de vie in fiecare an in calatoria libera pe care o intreprind, din momentul in care prima floare apare primavara si pana la ultimul bob de strugure cules toamna, si urmarim sa pastram intact acest patrimoniu al familiei, generatii de acum incolo, astfel incat nepotii si stranepotii nostri sa se bucure in continuare de bogatia si mandria apelatiunii Champagne”.

Despre Terroir

Viile sunt situate in zone cu parcele clasificate Grand si Premier Cru in Côte des Blancs, mai exact in satele Cramant Chouilly, Cuis si de asemenea in Sezanne. Cateva parcele de vie de Pinot Noir se afla in Avenay-Val-d’Or in Grande Valle de la Marne. 

Cele mai multe parcele de vie sunt situate pe dealuri bogate in soluri calcaroase, bucurandu-se de o locatie extraordinara, cu expunere sud-estica si cel mai mare numar de ore de soare. Varsta medie a vitelor de vie este de 40 de ani.

Vechimea avansata a vitelor de vie contribuie la calitatea vinurilor realizate. Strugurii sunt culesi manual si selectati foarte atent. Se recolteaza doar strugurii cei mai sanatosi pentru a avea garantia calitatii perfecte.

Lucrul in Crama

Se recolteaza doar strugurii care au atins maturitatea deplina, struguri capabili sa asigure necesarul optim de zaharuri pentru producerea vinurilor spumante. Strugurii sunt presati la crama, fiecare parcela in parte, fiecare zona si varietate de struguri fiind vinificate separat in butoaie de stejar si tancuri de inox.

In timpul fermentatiei alcoolice se utilizeaza strict drojdiile naturale din vie, prezente pe pielita struguruilor, astfel incat intreg procesul este conceput pentru a crea cea mai autentica expresie a terroir-ului din care provin. Adaosul de sulf este limitat tocmai pentru a nu masca aromele autentice ale sampaniei, din respect pentru calitatea terroir-ului si grija cu care sunt ingrijite viile in timpul anului.

 

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

 

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema
butonwtp