en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Champagne Geoffroy

 producator denois

Istoria Familiei

Rădăcinile familiei Geoffroy datează din secolul al XVII-lea. Cumières, un sat din inima Vallée de la Marne este locul unde își are rădăcinile această linie de vinificatori. Cei câțiva acri de podgorii pe care stramosii le-au cultivat și le-au transmis din generație în generație oferă legătura cu șampaniile Geoffroy. La începutul anilor 1950, Roger Geoffroy și soția sa Julienne au decis să facă un pas în vinificație și au produs primele sticle: a luat naștere marca Roger Geoffroy. René Geoffroy, fiul lor, care iubea pământul, i-a urmat curând tatălui său, care a murit brusc și prea tânăr. Proprietar-cultivator pentru sufletul său, Rene a achiziționat noi parcele, iar cu ajutorul soției sale Bernadette și-au dezvoltat și promovat brandul.

Prezentul

La sfârșitul anilor 1980, Jean-Baptiste, actualul proprietar, s-a alăturat moșiei familiei. După ce și-a terminat studiile la școala de viticultură, și-a perfecționat meșteșugul lucrând cot la cot cu tatăl său și cu vărul tatălui său, Pierrot. În 2008, Jean-Baptiste și soția sa Karine au decis să mute atât operațiunile de vinificație, cât și operațiunile comerciale ale afacerii Champagne Geoffroy la Ay, într-o proprietate construită la sfârșitul secolului al XIX-lea. Continuând tradiția îndelungată a familiei, următorul capitol din munca familiei va fi scris de cele cinci fiice ale lor, Margaux, Sacha, Rosalie, Colombine și Azalée, succesoarele celei de-a treia generații. Această nouă generație de vinificatori crește inspirată de noi perspective, idei noi și experiență prețioasă.

Terroir

Esența terroir-ului este convergența dintre substrat (origine geologică, sol, subsol), topografie (pantă, altitudine, orientare) și climă. Peisajul viticol din Champagne, creat de-a lungul secolelor, este rodul unei veritabile creații artistice între viticultor și natura. Este un depozit viu al unei moșteniri colective. Podgoria Geoffroy cuprinde 14 hectare care se întind pe versanții Damery, Hautvillers, Fleury-la-Rivière și în special Cumières. Cumières este un mic sat clasificat „Premier Cru”, situat între râul Marne și versanții expuși spre sud-est. Domeniul este format dintr-un mozaic de 35 de parcele din acest teren, unde cele 3 soiuri de struguri (24% Chardonnay, 34% Pinot Meunier și 42% Pinot Noir) sunt capabile să se exprime pe deplin, beneficiind de microclimatul său. Solul oferă suport esențial viei, păstrând echilibrul fiecărei parcele. Filosofia familiei Geoffroy - respect pentru viață, mediu și pentru generațiile viitoare care vor trăi din acest pământ.

Via

''Vinurile excepționale sunt făcute din struguri excepționali și, prin urmare, scopul nostru este să permitem fiecărei vițe de vie să înflorească pentru a-și păstra aromele unice și pentru a reflecta cu adevărat Terroir-ul. Prioritatea noastră este păstrarea și îmbunătățirea vieții solului. Aceasta marchează ritmul muncii noastre, zi de zi. Pentru a menține intervențiile noastre la minimum aram, pentru a aera solul și pentru a evita folosirea erbicidelor, lăsăm mai multe soiuri de ierburi să crească spontan, folosim compost de grajd organic și pur și simplu observăm vița de vie. Doar strugurii din aceste viță de vie infuzează sufletul Terroir-ului în inima vinului''

Pivnita

În pivniță, căutăm să păstrăm același spirit - respect, răbdare, atenție la detalii și puritate. Prelevăm probe înainte de recoltare, astfel încât să începem culesul când strugurii sunt perfect copți și să planificăm cea mai bună ordine în care să recoltăm diferitele parcele. Pe măsură ce sunt culeși, strugurii sortați sunt transportați la Ay pentru a fi zdrobiți pe cele două prese tradiționale Coquard. Această presare „în stil vechi” ne permite să extragem cele mai fine sucuri cât mai precis posibil și să ne organizăm vinificația pe parcela de proveniență. În acest fel prețuim diversitatea de expresie a fiecărei vițe de vie. În noua noastră cramă din Ay, folosim numai gravitația pentru a transfera sucul de la presă în rezervoarele de vinificație. Sucul curge încet, fără greutate, în cuve emailate, cuve, butoaie și butoaie demi-muid, fiecare selectate în funcție de potențialul fiecăror struguri. Jean-Baptiste Geoffroy evită fermentația malolactică pentru a-și menține prospețimea originală și autentică a șampaniei, deoarece se străduiește să păstreze pe cât posibil ceea ce i-a oferit natura. Amestecurile sunt determinate numai prin degustare și în funcție de gustul unic și personal al lui Geoffroy. Odată umplute, sticlele se păstrează în pivnițe adânci de cretă între 3 și 8 ani, în funcție de vin. Etapa finală care are loc în pivniță este „dozarea”, care necesită o mare grijă și integritate pentru a spori palatabilitatea șampaniei.

"Exceptional wines are made from exceptional grapes and so our goal is to allow each vine to flourish to preserve its unique flavours and truly reflect the Terroir. Our priority is to preserve and enhance the life of the soil" Jean Baptiste Geoffroy

Champagne Geoffroy

Expression Brut

190,00 lei
ADAUGA IN COS
Dozaj
Brut
Tip
Cupaj
Terroir
Montagne de Reims
Clasificare
Premier Cru
An de recolta
NV
Volum sticla
0.75 L
ADAUGA IN COS
Champagne Geoffroy

Empreinte Blanc de Noirs 2015

270,00 lei
Blanc de Noirs 2015 Extra Brut
ADAUGA IN COS
Dozaj
Extra Brut
Tip
Blanc de Noirs
Terroir
Montagne de Reims
Clasificare
Premier Cru
An de recolta
2015
Volum sticla
0.75 L

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

 

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema
butonwtp