en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Champagne Georges Remy

producator lacourte
Istoria Domeniului
Povestea familiei Rémy în Champagne a început în 1829, după ce și-au achiziționat primele vițe din satul Grand Cru Bouzy din Montagne de Reims. După cel de-al Doilea Război Mondial, în 1950, bunicul lui Georges Rémy a încetat să-și vândă strugurii și a început să producă el însuși vinurile. Acest lucru va dura doar o generație, deoarece tatăl lui Georges a decis că dragostea lui era în viță de vie și, în 1989, a decis să nu mai producă propriul vin. Lucrurile s-au schimbat din nou pentru familie după ce Georges a obținut un certificat BTS de oenologie viticolă in Avize și experiență de lucru în Bordeaux. Sub îndrumarea tatălui său, Georges a inceput sa lucreze domeniul familiei oferind in acelasi timp consultanta si pentru alți viticultori. În acest timp experimenteaza și producția de vin roșu liniștit dintr-o mică parcelă de pinot noir de viță veche, bine maturată. Impresionați de încercările fiului lor și sperând să susțină dragostea pe care Georges a dezvoltat-o pentru a face vin roșu liniștit în Bordeaux, în 2011, părinții lui Georges i-au oferit o parcelă de pinot noir de 0,15 hectare în locul Les Vaudayants, plantată de sélection massale în 1975. Din această parcelă Georges a produs un vin roșu liniștit pe care l-a vândut comercial, lansând astfel a treia generație din istoria familiei Rémy în cultivarea strugurilor și producția de șampanie. Abia cu recolta din 2014, Georges a început să producă vin spumant.

Domeniul Georges Remy in prezent
Georges Rémy lucrează acum 4,7 hectare de viță de vie împărțite in 17 parcele în Ambonnay, Bouzy, Louvois și Tauxières. Toate lucrările podgoriilor se desfășoară organic cu unele practici biodinamice. Nu se folosesc îngrășăminte industriale. Georges, împreună cu Antoine Paillard și Benoît Lahaye, își creează împreună propriul compost organic. Din cele 4,7 hectare pe care Georges lucrează, el păstrează doar în jur de 20 la sută din struguri pentru propriile vinuri. El va continua să păstreze ceva mai mult în fiecare an, pe măsură ce își crește afacerea, dar, deocamdată, trebuie să-și vândă majoritatea fructelor pentru a-și finanța producția comercială.

Winemaking
Georges Rémy este unul dintre ultimii cultivatori care isi recolteaza strugurii la aproximativ 11,5 până la 12 grade. Georges dorește ca strugurii să aibă o maturitate bună atunci când sunt culesi, lucru considerat extrem de important. După cules, strugurii sunt sortați și desciorchinati manual, apoi sunt presați foarte ușor cu o presă pneumatică de 4.000 kg sau 2.000 kg. Fermentarea are loc în butoaie de 228L Burgundy, 300L, 500L sau 600L. Sucul se odihnește în butoi între 17 și 20 de luni, pe măsură ce fermentația malolactică se finalizează în mod natural. Vinul este îmbuteliat fie sub dop de plută, fie sub capac de tabla, în funcție de cuvée, iar vinul se odihnește pe drojdii până este gata. Dozajul variaza intre 0 la 3,5 grame pe litru, iar sampaniile Georges Remy sunt fir Brut Nature sau Extra Brut.
“The harvest date is of most importance.” — Georges Rémy
Champagne Georges Remy

Les Quatre Terroirs

280,00 lei
ADAUGA IN COS
Dozaj
Extra Brut
An de recolta
NV
Clasificare
Premier Cru
Tip
Cupaj
Terroir
Montaigne de Reims
Volum sticla
0.75 L
Champagne Georges Remy

Le Mont de Tauxières Grand Cru

420,00 lei
ADAUGA IN COS
Dozaj
Brut Nature
An de recolta
2016
Clasificare
Grand Cru
Tip
Cupaj
Terroir
Montaigne de Reims
Volum sticla
0.75 L
ADAUGA IN COS

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

 

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema
butonwtp