en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Champagne Lacourte Guillemart



 
producator lacourteIstoria Lacourte Guillemart

Istoria acestui producator incepe in anul 1630 cu Nicaise Lacourte, astazi fiind a 12-a generatie care detine si produce vinuri de Champagne. Se produc de asemenea vinuri linistite rosii si albe care sunt vandute diferitilor negocianti.

Incepand cu anul 1947, imediat dupa razboi, Henri Lacourte se lanseaza in producerea vinurilor spumante de Champagne vandute sub brand-ul LACOURTE LABASSE. In anul 1959, baiatul sau, Yves Lacourte, se casatoreste cu Jeanine Guillemart din satul vecin si astfel se infiinteaza brand-ul LACOURTE GUILLEMART.

Actualii proprietari, Christine si Jean Pierre Lacourte, care se ocupa in totalitate de producerea vinurilor au preluat fraiele cramei in anul 2000. Constienti de istoria si prestigiul mostenit, ei nu fac nici un compromis pentru a respecta traditiile in elaborarea si comercializarea spumantelor Lacourte-Guillemart.

Lucrul din crama

Remuajul este o etapa importanta in elaborarea vinurilor de Champagne. Se realizeaza manual, pentru vinurile Vintage, gama Prestige, sticlele mici si Magnum, si mecanic pe giropaleti pentru celelalte game.

Imediat dupa recoltarea strugurilor, se produc vinurile linistite care sunt folosite pentru elaborarea diferitelor asamblaje care vor deveni cuvee-urile specifice: blanc de blancs, rose, cuvee prestige, vintage, etc. Asamblajele sunt imbuteliate impreuna cu drojdii selectionate pentru cea de a doua fermentatie care va produce bulele, semnatura spumantelor. Dupa cateva saptamani in care aceste drojdii consuma zaharul special adaugat si creaza o presiune de 8-9 atmosfere, sticlele sunt asezate pe standuri speciale si in giropaleti pentru a conduce in timp depozitul format de drojdiile moarte catre gatul sticlei. Dupa cativa ani de invechire in crama, sticlele trec prin procesul manual de remuaj, care presupune inghetarea gatului sticlei si a unui nivel de lichid care prinde toate aceste depozite formate, si eliminarea lor. In fiecare zi sticlele sunt inclinate din ce in ce mai mult tocmai pentru a conduce depozitul catre gatul sticlei.

Degorjarea permite evacuarea dopului temporar impreuna cu depozitul acumulat la gatul sticle. In trecut acest proces se intampla lent ajutat de presiunea formata in sticla care impingea cu putere capsula si depozitul la deschiderea sticlei. In prezent aceasta metoda mai este folosita doar pentru formatele mari de sticle Magnum si mai mari.

In ziua de azi gatul sticlei este introdus intr-un lichid cu temperatura de -30 gr Celsius care ingheata imediat depozitul acumulat in lichid la varful sticlei. Capsula si depozitul sunt astfel mai usor de eliminat, iar Champagne ramasa se pastreaza pefect, clara si limpede.

Lichidul pierdut in timpul expulzarii depozitului este inlocuit cu un ‘lichior de expeditie’ sau ‘lichior de dozaj’ (compus din zahar de trestie si vin). Cantitatea de zahar adaugata determina tipul Champagne-iei: Brut contine intre 5 si 15 gr pe Litru, Demi-Sec intre 33 si 50 gr/L.

 

Champagne Lacourte Guillemart

Cuvee Millesime 2006

220,00 lei
ADAUGA IN COS
Dozaj
Brut
Clasificare
Premier Cru
Tip
Cupaj
Terroir
Valle de la Marne
An de recolta
2006
Volum sticla
0.75 L
ADAUGA IN COS
Champagne Lacourte Guillemart

Cuvee Pierre et Henri Blanc de Blancs

290,00 lei
ADAUGA IN COS
Dozaj
Brut
Volum sticla
0.75 L
Clasificare
Premier Cru
Tip
Blanc de Blancs
Terroir
Valle de la Marne
An de recolta
NV
ADAUGA IN COS

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema