Istoria Familiei
Vița de vie a fost cultivată în Hermonville încă din secolul al XII-lea. Familia Miniere este la a patra generație care lucrează via. Fondat în 1919 de străbunicul Alfred, domeniul a crescut considerabil de-a lungul anilor. După finalizarea studiilor de vinificație și a câțiva ani de experiență profesională, Frederic si fratele lui Rodolphe preiau proprietatea în 2005 și decid să produca propriile vinuri în butoaie de stejar.
Via
Cu aproape 8 Ha de teren, podgoriile familiei sunt situate în principal în Hermonville, ale cărui dealuri magnifice, orientate spre sud-est, sunt inundate cu soare. Dealurile superioare sunt acoperite cu sol nisipos-lutos în timp ce zonele inferioare sunt lut, argilă și nisip. Aceste soluri bine drenate conțin niveluri ridicate de minerale care forțează rădăcinile sa coboare adanc sol, pentru a hrăni vița de vie
Parcele
Toate parcelele selectate pentru a produce sampaniile vintage sunt situate în Hermonville. Vârsta vitelor variază de la 15 la 65 de ani, cu o vârstă medie de 45 de ani.
Les Fauvagnes, Parcele de Meunier, Origine 1968 și 1969, Negrefat Meunier 1962
Les Rosières, Parcele de Meunier nealtoite și, Pinot Noir 1974 Chardonnay 1963
Les Grands Blancs, Parcele de Chardonnay 1964, Chardonnay negrefat 1965,
Les Moineaux, Parcele de Meunier 1963, 1969, 1971, Pinot Noir 1981 Chardonnay 1963,
Les Fosselles, Parcele de Pinot Noir 1975, Chardonnay 2003
Les Voirmissa, Parcele de Meunier 1949, 1967, Pinot Noir 1968, Chardonnay 1972
La Couturelle, Parcele de Meunier 1986,1987,1988,1989,1990,1992,1993, Pinot Noir 2002
Vinurile
"Vinurile noastre sunt toate produse în butoaie de stejar. Butoaiele sunt de capacitate, origine și vârstă variate pentru a dezvălui gama variată de caracteristici ale vinurilor noastre și complexitatea cupajelor acestora, esențiale pentru spiritul șampaniei. Imediat după încheierea procesului de presare, musturile sunt puse în butoaie pentru a fermenta. Sunt lăsate în contact cu drojdia timp de 6 luni și amestecate la intervale variate în funcție de an. Fermentația malolactică este împiedicată pentru a păstra prospețimea vinurilor după un lung proces de învechire în pivniță. În schimb, odată îmbuteliate, vinurile noastre se maturizează lent, timp de 5 sau 6 ani pentru cele mai tinere și între 8 și 10 ani pentru sampaniile vintage. Această maturare lentă permite vinurilor noastre să se dezvolte pe deplin pentru o plăcere maximă garantată."
Frederic&Rodolphe Miniere
Frederic și fratele său, Rodolphe, sunt a patra generație a familiei Miniere. Domeniul a fost fondat în 1919 de străbunicul lor, dar nu au îmbuteliat niciodată șampanie sub propriul nume. Timp de generații, soții Miniere au preferat să-și vândă toate recolta către casele mari. Frederic Minière a lucrat cu Anselme Selosse pentru două recolte la sfârșitul anilor 90. Atunci Fred s-a îndrăgostit de șampanie învechită în butoi și a realizat care sunt beneficiile viticulturii ecologice. La vremea respectivă, se afla în mijlocul studiilor de oenologie. Această experiență a fost definitorie pentru el și l-a convins să-si îmbutelieze propria șampanie. Acest vis nu s-a împlinit până în 2007, când tatăl său s-a pensionat și cei doi frați au preluat domeniul. A spune că Frederic și Rodolphe sunt concentrați să facă doar șampanie de cea mai înaltă calitate ar fi un eufemism. Cu aproape opt hectare de teren în Hermonville, ei își limitează în mod intenționat producția la cele mai bune și mai vechi vițe de vie aflate doar pe două hectare. De asemenea, ei aleg să-și vinifice vinurile în întregime în butoaie de stejar și produc sampanii vintage numai după ani de îmbătrânire pe drojdii.
"Dacă nu l-aș fi întâlnit pe Anselme, nu aș face vinurile pe care le fac astăzi." — Frederic Minière
Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.