Champagne Vilmart

Grand Cellier

280,00 lei

Stoc limitat

Dozaj
Brut
An de recolta
NV
Clasificare
Premier Cru
Tip
Cupaj
Terroir
Montagne de Reims
Volum sticla
0.75 L
ADAUGA IN COS

70% Chardonnay - 30% Pinot Noir. Asamblaj din mai multi ani de recolta. Maturare - 10 luni in butoaie mari din stejar. Fara fermentatie malolactica.

Note de degustare

Limpede de culoare galben deschis, cu reflexii aurii si verzui, este sclipitoare si luminoasa. Perlajul este calm si regulat, format din bule foarte fine.

Paleta olfactiva este predominant florala (caprifoi si liliac), infrumusetata de note citrice pe un fundal de unt proaspat si smantana. Dupa cateva minute de aerare, notele de evolutie si maturare prind contur si vin sa innobileze parfumul. Nasul este complex, fin si plin de caracter. Pe masura ce se mai incalzeste in pahar, sampania isi dezvaluie o alta personalitate. Expresia olfactiva devine mai eleganta, mai exclusivista. Vinul dezvolta note condimentate de ghimbir si lemon grass. De remarcat calitatea exceptionala a aciditatii. O aciditate care anima aceste arome pe tot timpul degustarii.

Vinozitatea directa a vinului contribuie la echilibrul superb si confera o impresie de putere si prospetime. Vinul pare si amplu dar si suplu. Aceste senzatii diverse produc o textura complexa, cremoasa, fara asperitati, putem remarca puritatea absoluta. Finalul este clar, usor mineral si lung. Ultima impresie readuce senzatii de grapefruit, fiind un vin armonios, dinamic si viguros.

Asocieri culinare

Le Grand Cellier este un vin complex, pur si inca in stadiul de adolescent. Acest Cuvee ilustreaza calitatea originilor sale, atentia imbinarii diferitelor vinuri si arta de a le matura. La masa, se recomanda asocierea lui cu preparate cu texturi moi si cremoase, avand grija sa insoteasca acelasi caracter aromatic: mineral, citric si condimente proaspete. Ideal ar fi asociat cu pesti mari (sole, calcan) pregatiti in reductii de sos, alaturi de crustacee mari (langustine, homari), alaturi de carne alba sau chiar vitel cu citrice.

Va recomandam sa pastrati acest vin cel putin 3-4 luni inainte de a-l servi ca aperitiv. Pentru a-i putea observa potentialul complet si a descoperi arome mai bogate, pastrati-l un timp mai indelungat (cel putin 2-3 ani).

« Grand Cellier este un vin indraznet si elegant ».

95/100 Tyson Stelzer