Champagne Pierre Moncuit

CUVEE NICOLE MONCUIT “VIEILLES VIGNES” VINTAGE 2005 GRAND CRU

530,00 lei
450,00 lei

Stoc epuizat

Dozaj
Brut
Clasificare
Grand Cru
Tip
Blanc de Blancs
Terroir
Cote des Blancs
An de recolta
2005
Volum sticla
0.75 L

Caracteristici:

Brut. Grand Cru. Blanc de blancs.Vintage 2005. Struguri 100% Chardonnay . Vinul este fermentat  in cuve de inox. Pastrat 10 ani pe drojdii inainte de degorjare.

Cuvee Nicole Moncuit este varful de gama de la Pierre Moncuit, o Champagne in care sunt folositi cei mai buni struguri de pe cele mai bune parcele si care este realizata doar in cei mai buni ani, cum a  fost si anul 2005, un an considerat bun in regiunea Champagne.

Note Degustare

Culoarea este auriu stralucitor iar perlajul este foarte fin si persistent.

Aromele sunt fascinante in aceasta Champagne, incepand cu dovleac copt si caramel ce se imbina intim cu lamaie proaspata, ghimbir si ananas, continuand cu pere si pepene galben ,migdale prajite si fructe uscate si chiar arome secundare de trufe. Gustul este insufletit de note coapte si exotice de fructe delicate si de o mineralitate excelenta, copt, carnos si expansiv, persistent, oferind o experinta unica, de neuitat.

Punctaje

94/100 Vinous

93/100 Stephen Tanzer

94/100 Robert Parker

Indicating the winemaker's name on the label, the golden in colored 2004 Nicole Moncuit Vieille Vigne Brut Grand Cru Blanc de Blancs offers a lovely pure and delicate bouquet. Full-bodied and mineral on the palate this is an expressively complex and tightly woven Champagne with the purity and finesse of the 2004 vintage and the personality of the house style. For true Champagne lovers only. 94/100 Robert Parker