en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Cote des Blancs

Cote des Blancs se afla la sud de Epernay si se intinde pe mai mult de 15 km cu orientare sud, sud-estica, perfecta pentru coacerea si atingerea maturitatii strugurilor.

Acest terroir se afla pe soluri de creta. Aceasta creta este compusa din granule de calcit care reprezinta schelete marine care mai este, de asemenea, denumit coccolith și fosile belemnite care sunt moluște din era mezozoică. Acest sol s-a format in timp, prin depuneri succesive. Creta retine apa prin vasele capilare, astfel ca solul devine un adevarat rezervor de apa putand retine pana la 400 de litri pe metrul patrat. Acest lucru permite ca vita de vie sa fie hidratata optim chiar si in cele mai calde zile din lunile toride si uscate de vara. Acest tip de sol ii prieste perfect Chardonnay-ului, acest soi frumos cu pulpa alba. De aici provine si numele acestei regiuni pentru ca Chardonnay-ul este plantat pe mai mult de 90% din suprafata sa.

 Champagne realizata din 100% Chardonnay este cunoscuta sub denumirea de „Blanc de Blancs”. Chardonnay-ul din Champagne se caracterizeaza prin delicatete, finete si eleganta. El contribuie de asemenea la aciditatea atat de necesara vinurilor de Champagne. Fiecare terroir este unic si ofera numeroase diferente si o diversitate frumoasa. Cele mai celebre sate aflate in aceasta regiune, majoritatea cu parcele clasificate Grand Cru sunt: Chouilly, Cramant, Avize, Le Mesnil sur Oger, Vertus si Villevenard. Unele dintre cele mai scumpe vinuri de Champagne sunt realizate in aceste sate inclusiv de catre cele mai mari case de Champagne: Krug, Salon, etc.

Producatori disponibili

Champagne Michel Genet

Champagne Herve Dubois

Champagne DHondt Grellet

Champagne Pierre Moncuit

Champagne Pierre Petters

Champagne Marc Hebrart

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

 

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema