Istoria familiei Gimonnet incepe in anii 1750, iar brandul este creat in perioada interbelica, incepand cu anul 1935, cand Pierre Gimonnet pune bazele Champagne Pierre Gimonnet si incepe sa-si imbutelieze vinul si sa-l comercializeze sub nume propriu.
Parcelele domeniului se afla in inima regiunii Cotes de Blancs, patria Chardonnay-ului, respectiv in satele Cramant, Chouilly, Cuis si mai recent in Oger si Vertus. Chardonnay-ul este de altfel strugurele pentru care Champagne Pierre Gimonnet a devenit faimoasa in toata lumea, devenind expresia puritatii si a finetei acestui strugure.
In prezent, Champagne Pierre Gimonnet se intinde pe 28 de hectare, o suprafata destul de mare pentru un mic producator, cele mai vechi vite fiind plantate in anii 1911-1913; 12 hectare sunt clasificate Grand Cru si 9 hectare Premier Cru. Olivier si Didier Gimonnet, cei care se ocupa in prezent de domeniu, sunt nepotii lui Pierre Gimonnet si au reusit sa faca din Champagne Pierre Gimonnet un nume respectat si cunoscut in cele mai pretentioase locatii din lume. Principiile de baza sunt precizia si atentia in tot procesul de vinificatie, toti strugurii sunt culesi manual si presati dupa metoda traditionala, iar vinul este pastrat in tancuri mici de inox, cu volume intre 25 pana la 125 hl - permitand astfel vinificarea pe parcele individuale in functie de varsta vitelor sau pozitia geografica. Acest lucru permite un control mai bun al calitatii vinurilor inainte de cupajare si rezulta intr-o calitate de cea mai inalta clasa a vinului final. Champagne Pierre Gimonnet se bucura in prezent atat de recunoastere internationala cat si de respectul tuturor producatorilor de vin importanti, avand o calitate exceptionala, la un pret excelent.
“A Champagne Grower is only a man who tries to interpret his terroir.” Didier Gimonnet
Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.