en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Producatori
  • Toti Producatorii
  • Champagne Andre Clouet
  • Champagne Benoit Lahaye
  • Champagne Bereche
  • Champagne Dhondt Grellet
  • Champagne Eric Rodez
  • Champagne Franck Bonville
  • Champagne Herve Dubois
  • Champagne Lacourte Guillemart
  • Champagne Marc Hebrart
  • Champagne Paul Bara
  • Champagne Pierre Gimonnet
  • Champagne Pierre Moncuit
  • Champagne Pierre Paillard
  • Champagne Pierre Peters
  • Champagne Ulysse Collin
  • Champagne Vilmart
  • Cutie din lemn
  • Lehmann Glass
  • Voucher
  • Zalto Denk'art
Reseteaza
Nu a fost găsită nici o înregistrare.

Champagne Savart



producator moncuit Frederic s-a nascut intr-o familie de producatori de vin, dar visul sau a fost sa devina jucator profesionist de fotbal. Chiar a avut un contract semnat cu Stade de Reims, jucand ca atacant, dar dupa ce si-a cunoscut viitoarea sotie, a refuzat un potential transfer la un alt club si a hotarat sa se intoarca acasa si sa lucreze cu tatal sau, Daniel.


Domeniul Savart a fost fondat de tatal lui Daniel – Rene Savart, care a cumparat primele vite de vie in 1947. Daniel a preluat fraiele domeniului in anii 1970, desi productia a ramas foarte limitata pana la mijlocul anilor 1980, moment in care a achizitionat alte parcele de vie marind domeniul. Incepand cu anul 2005, Frederic devine personajul principal al acestui domeniu, avandu-l inca alaturi pe Daniel ca si sfatuitor.

Domeniul

Astazi, Champagne Frederic Savart detine in jur de 4 ha de vii: 3 ha in Ecueil si 1 ha in satul vecin Villiers-aux-Noeuds. Aproape toti strugurii produsi sunt de Pinot Noir, cu doar o jumatate de ha de Chardonnay. “In mod normal Ecueil este patria Pinot Noir-ului” remarca Frederic Savart. Filosofia sa in vie este sa previna bolile cat mai mult posibil, decat sa le trateze, astfel incat prefera o abordare holistica, ce creaza un mediu sanatos, mediu in care plantele sunt mai viguroase si mai bine pregatite sa reziste diferitelor boli .

Terroir

Solul variaza foarte mult in functie de locatie: multe parcele in Ecueil sunt predominant nisipoase, desi exista mai mult lut pe pantele de mijloc, iar unele portiuni sunt mai calcaroase cu substraturi de creta. Solurile din Villiers-aux-Noeuds sunt in general mai bogate in creta decat cele din Ecueil, viile detinute de Savart aici sunt apreciate in mod deosebit pentru calitatea si vechimea lor, fiind considerate cele mai bune parcele de Pinot Noir din Ecueil.

Cele mai multe dintre vinurile lui Frederic Savart sunt fermentate in tancuri de inox, dar a inceput sa puna accent mai mult pe butoaiele din stejar, cu care lucreaza inca din 2004. Fermentatia malolactica este sau nu realizata, in functie de fiecare vin si de particularitatile anului de recolta. Champagne-iile Savart se pot regasi in meniurile celor mai bune restaurante din lume, cum ar fi: Noma, El Cellar de Can Roca, Eleven Madison Park, RyuGin, Arpège - Alain Passard (Paris) Epicure (Paris) Astrance (Paris) L'Assiette Champenoise (Reims) Le Cinq (Paris) iar Fred Savart este azi unul dintre cei mai apreciati, respectati si iubiti producatori de Champagne.

 

No Products Found

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema