Istoria Familiei
Familia Doyard este la a 12 a generatie de proprietari de vite de vie si producatori de Champagne in Cote des Blancs (inca din 1677) si la a patra generatie de Recoltanti-Manipulanti (R.M). Doyard detine 10 ha de Chardonnay si 1 ha de Pinot Noir impartite intre satele Vertus (Premier Cru) si satele clasificate Grand Cru: Oger, Le Mesnil sur Oger, Avize, Cramant si Ay. Varsta medie a viilor este de 40 de ani. Se evita folosirea substantelor chimice pentru tratamentul viilor inca din anul 1990, acest lucru a condus la adoptarea integrala a metodelor organice si biodinamice (chiar daca nu sunt certificate oficial) pentru ingrijirea lor.
Crama
Aproximativ 50% din productia de struguri este vanduta catre casele mari. Ca urmare Champagne Doyard foloseste struguri de cea mai buna calitate pentru producerea sampaniilor proprii.
In crama fiecare parcela de vie este vinificata separat. Strugurii sunt presati cu cel mai bun model de presa din industrie (Coquard PAI), fiind folosita doar prima presa. Chiar si acest must este impartit in trei cicluri pentru a avea un control si mai strict al calitatii. Pentru sampania Vintage sunt folosite doar primele doua cicluri.
O parte din must este fermentat si maturat in butoaie de stejar fara batonage. Nu se folosesc niciodata butoaie noi, cele mai tinere fiind de minim 3 ani. Fermentatia malolactica este dorita partial in sampaniile de baza, fiind total evitata pentru sampaniile Vintage, cele care provin dintr-un singur an de recolta.
Doyard produce sampanii cu o presiune ceva mai scazuta: in jur de 5 bari. Acest lucru este pe de o parte o alegere personala, pe de alta parte un tribut acordat metodei vechi de producere a sampaniei, cand vinurile erau pastrate cu dop natural din pluta in loc de dop de metal. Acest lucru ducea la obtinerea unei presiuni mai scazute si obtinerea unei perlatii mai fine dar si a unei texturi mai cremoase.
Sampaniile Doyard sunt elegante, minerale, autentice si au propria lor personalitate. Sunt printre cele mai respectate din Cote des Blancs, combinatia dintre maturarea indelungata pe drojdii si presiunea scazuta creand texturi extrem de armonioase, sampaniile Doyard fiind produse de cea mai inalta calitate.
Din 2010 Champagne Doyard face parte dintr-un club exclusivist de producatori denumit “Les Artisans du Champagne” care intruneste 16 participanti printre care: Champagne Pierre Peters, Marc Hebrart, Vilmart si altii.
Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.