Istoria Familiei
Champagne Lacourte-Godbillon provine din alianta prin mariaj a doua a doua familii cu traditie: Lacourte-Labasse si Godbillon-Marie inceputa imediat dupa al doilea Razboi Mondial, in 1947. In aceea vreme toti producatorii vindeau strugurii catre Marile Case. Prima recolta Lacourte-Godbillon a fost in anul 1968 si in primii ani a constat doar in cateva mii de sticle. Imbutelierea si degorjarea se faceau in spatele casei.
Viziunea lor a fost tot timpul cu atentie asupra calitatii strugurilor, pentru ca ei sunt esenta unei sampanii de calitate. Incepand cu anul 2006 fraiele cramei au fost preluate de noua generatie, care a renuntat la o cariera in corporatii si sa mutat impreuna cu copiii inca mici din Lyon in satul Ecueil din Champagne.
Domeniul
Lacourte-Godbillon detine 8.3 ha de vii dintre care 85% plantate cu Pinot Noir si 15% cu Chardonnay majoritatea plantate in Ecueil. Doar sub 0.5 ha sunt plantate in satul vecin Les Mesneux. Varsta medie a viilor este de 30 de ani.
Acest terroir din Ecueil are o diversitate mare a subsolului. Anumite parti contin nisip peste creta profunda, altele calcar si creta mai slaba in densitate, mai ales pe dealuri, similar cu solul din satul Les Mesneux.
Viile sunt lucrate exclusiv de echipa permanenta al cramei: Geraldine si Sebastien (cei doi proprietari), Fabrice si Alexis. Se pune accentul pe o abordare organica, astfel incat nu este nevoie de folosirea pesticidelor.
Viziunea este ca vinul este o expresie a terroir-ului si trebuie lasat sa se exprime in sticla. Stejarul folosit pentru butoaie provine din padurea din Ecueil sau din zona Champagne-Ardenne. Fiecare parcela este vinificata separat, mustul este miscat prin gravitatie cat de mult posibil si nu pompat pentru a conserva calitatile intriseci. Fermentarea este controlata termic si monitorizata zilnic. Vinurile stau in tancuri de inox sau in butoaie de stejar pe drojdii, fara filtrare, dezvoltand astfel o complexitate si o personalitate unica. Pentru vinurile vinificate in butoaie de stejar nu se face filtrare sau batonage.
Maturarea pe drojdii tine intre 30 de luni si 7 ani, proces urmat de regula de o pastrare intre 3 si 6 luni in crama, dupa degorjare. Dozajul optim pentru fiecare vin este realizat punctual in functie de fiecare vin in parte.
Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.