en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Champagne Lancelot Pienneproducator denois

Istoria familiei

Gilles Lancelot este un enologist calificat si este a patra generatie in familie care detine si exploateaza vite de vie in satul Cramant. Bunicul sau Jean a fost primul din familie care a inceput sa vanda Champagne sub brandul propriu imediat dupa al doilea razboi Mondial. Tatal lui Giles, Albert, s-a casatorit cu Brigitte Pienne ce provenea dintr-o alta familie producatoare de Champgane. Prin aceasta alianta s-a nascut domeniul Lancelot-Pienne de astazi, adaugandu-se la proprietatea familiei vite de vie din alte sate din sudul orasului Epernay din Mancy, Monthelon si de pe Valea Marne. 

Domeniul

Cele 8.3 ha de vite de vie detinute sunt atent exploatate, abordarea fiind de vinificare separata a fiecarei parcele pentru un control cat mai atent al calitatii. Detinerile cuprind 3 ha in satele clasificate Grand Cru din Cramant, Avize si Chouilly. Alte 2 ha sunt in Mancy si Monthelon, iar restul in Valee de la Marne, inclusiv in Bisseuil. Vitele de vie produc 60% Chardonnay, 30% Pinot Meunier si 10% Pinot Noir fiind impartite in 70 de parcele diferite, de unde diversitatea si posibilitatile multiple de armonizare a vinurilor de Champagne.

Filozofia Lancelot-Pienne

Filozofia din vie este de viticultura sustenabila, vitele de vie sunt lucrate in intregime de catre angajatii permanenti ai domeniului, fiind folosite doar substante organice. Se folosesc doar tratamente naturale pentru a stimula via sa devina viguroasa in mod natural si sa se poata apara de la sine impotriva potentialelor boli. Gilles urmareste sa obtina struguri cat mai sanatosi si mai maturi, pastrand in acelasi timp aciditatea specifica zonei Champagne. 

Vinificarea in crama este majoritar in tancuri de inox pentru a pastra puritatea Chardonnay-ului, maturarea vinurilor continua pana in luna Iulie intr-o combinatie de inox si butoaie de stejar de diferite dimensiuni. Obiectivul este de a produce vinuri delicate, pure si directe, cu prospetime si arome intense. Fermentatia malolactica este o optiune: in 2017 toate vinurile a trecut prin fermentatia malolactica, in timp ce in anul 2018 - a fost mai copt cu struguri perfect maturi – fermentatia malolactica a fost blocata pentru toate vinurile.

Din asocierea numelor Lancelot si Perceval (numele sotiei sale) a existat tot timpul tentatia de a face referiri la legendele cavalerilor lui Arthur. De aici si numele unor vinuri: Cuvee ‘La Table Ronde’.

 

Champagne Lancelot-Pienne

ACCORD MAJEUR PREMIER CRU

220,00 lei
O Champagne exotica plina de caracter compusa din Pinot Meunier (80%),Pinot noir (10%), Chardonnay (10%)
ADAUGA IN COS
Dozaj
Brut
Clasificare
Premier Cru
Tip
Cupaj
Terroir
Cotes de Blancs
Volum sticla
0.75 L
ADAUGA IN COS
Champagne Lancelot-Pienne

Table Ronde

240,00 lei
Aceasta Champagne este cartea de identitate a casei Lancelot-Pienne, Chardonnay-ul de referinta al lui Giles Lancelot ce reflecta cel mai bine stilul si filosofia sa.
ADAUGA IN COS
Dozaj
Extra Brut
An de recolta
NV
Clasificare
Grand Cru
Tip
Blanc de Blancs
Terroir
Cotes de Blancs
Volum sticla
0.75 L
ADAUGA IN COS
Champagne Lancelot-Pienne

Cuvee Marie Lancelot Millesime 2017

390,00 lei
ADAUGA IN COS
Dozaj
Extra Brut
An de recolta
2017
Clasificare
Grand Cru
Tip
Blanc de Blancs
Terroir
Cotes de Blancs
Volum sticla
0.75 L
ADAUGA IN COS

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

 

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema
butonwtp