Istoria familiei
Gilles Lancelot este un enologist calificat si este a patra generatie in familie care detine si exploateaza vite de vie in satul Cramant. Bunicul sau Jean a fost primul din familie care a inceput sa vanda Champagne sub brandul propriu imediat dupa al doilea razboi Mondial. Tatal lui Giles, Albert, s-a casatorit cu Brigitte Pienne ce provenea dintr-o alta familie producatoare de Champgane. Prin aceasta alianta s-a nascut domeniul Lancelot-Pienne de astazi, adaugandu-se la proprietatea familiei vite de vie din alte sate din sudul orasului Epernay din Mancy, Monthelon si de pe Valea Marne.
Domeniul
Cele 8.3 ha de vite de vie detinute sunt atent exploatate, abordarea fiind de vinificare separata a fiecarei parcele pentru un control cat mai atent al calitatii. Detinerile cuprind 3 ha in satele clasificate Grand Cru din Cramant, Avize si Chouilly. Alte 2 ha sunt in Mancy si Monthelon, iar restul in Valee de la Marne, inclusiv in Bisseuil. Vitele de vie produc 60% Chardonnay, 30% Pinot Meunier si 10% Pinot Noir fiind impartite in 70 de parcele diferite, de unde diversitatea si posibilitatile multiple de armonizare a vinurilor de Champagne.
Filozofia Lancelot-Pienne
Filozofia din vie este de viticultura sustenabila, vitele de vie sunt lucrate in intregime de catre angajatii permanenti ai domeniului, fiind folosite doar substante organice. Se folosesc doar tratamente naturale pentru a stimula via sa devina viguroasa in mod natural si sa se poata apara de la sine impotriva potentialelor boli. Gilles urmareste sa obtina struguri cat mai sanatosi si mai maturi, pastrand in acelasi timp aciditatea specifica zonei Champagne.
Vinificarea in crama este majoritar in tancuri de inox pentru a pastra puritatea Chardonnay-ului, maturarea vinurilor continua pana in luna Iulie intr-o combinatie de inox si butoaie de stejar de diferite dimensiuni. Obiectivul este de a produce vinuri delicate, pure si directe, cu prospetime si arome intense. Fermentatia malolactica este o optiune: in 2017 toate vinurile a trecut prin fermentatia malolactica, in timp ce in anul 2018 - a fost mai copt cu struguri perfect maturi – fermentatia malolactica a fost blocata pentru toate vinurile.
Din asocierea numelor Lancelot si Perceval (numele sotiei sale) a existat tot timpul tentatia de a face referiri la legendele cavalerilor lui Arthur. De aici si numele unor vinuri: Cuvee ‘La Table Ronde’.
Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.