en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Montagne de Reims

Montagne de Reims ocupă o vastă zonă naturală in cel mai nordic punct al regiunii Champagne. Viile sunt situate majoritar in panta , pe soluri calcaroase, nisipos argiloase sau din argilă calcaroasă foarte adâncă si plina de nutrienti. Orientarea generală a regiunii este asemanatoare cu un arc de cerc, pornind din nord de la Champagne Mailly si continuand spre sud est pana la Bouzy.

In Montagne de Reims, soiul de struguri Pinot Noir, cu pulpa incolora și pielita neagră este rege. Se adaptează perfect la climatul aspru și solul calcaros si este plantat pe 60% din suprafață. Caracteristicile sale sunt tăria și generozitate si oferă puterea, corpul și aromele din Champagne. Champagne produse exclusiv din Pinot Noir  poarta denumirea de Blanc de Noirs.


Restul suprafetei de 40% este plantat cu Chardonnay. Acesta este un soi mai timpuriu, dar, de asemenea, mai sensibil la pericolele climatice, cum ar fi primăverile geroase, destul de frecvente în partea de nord a țării. Chardonnay-ul este plantat în principal in doua regiuni din Montagne de Reims, in Trépail și in Villers-Marmery.

Producatori disponibili

Champagne Vilmart

Champagne Lacourte Guillemart

Champagne Eric Rodez

Champagne Savart

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

 

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema