en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

REGIUNEA CHAMPAGNE

Regiunea Champagne este o adevarata minune a naturii, un mozaic de parcele, dealuri si sate extrem de fragmentat si pitoresc. In urma cu 70 milioane ani regiunea Champagne era o mare, un lac imens care odata secat a lasat in urma un sol imbibat cu ramasitele milionelor de creaturi ce au populat marea si care fac azi ca Terroir-ul din regiunea Champagne sa fie foarte bogat in minerale si unic in lume.

Terroir-ul este predominant calcaros in subsol iar diversitatea puternica a solurilor, climatelor si microclimatelor genereaza o multitudine de caracteristici si tipicitati specifice pentru fiecare parcela. Clima este rece, chiar aspra uneori, facand cultivarea vitei de vie o provocare serioasa. Via trebuie sa lupte pentru a supravietui, radacinile vitelor patrunzand adanc in sol, putand astfel sa retina umiditatea in perioadele secetoase  dar si sa nu fie afectate atunci cand precipitatiile sunt foarte puternice. Temperatura solului ramane constanta pe toata durata anului.

Aria geografică a denumirii Champagne  acoperă 31,598 de hectare, trei departamente, patru regiuni principale si o increngatura de 321 de sate, toate fiind clasificate, Cru, Premier Cru si Grand Cru, cultivate in marea lor majoritate cu 3 tipuri de struguri si anume Pinot Noir (38%), Pinot Meunier (34% ) și Chardonnay (28%).

Viile in Champagne sunt plantate la altitudini intre 90 și 300 de metri, pe dealuri, expuse in marea lor majoritate catre sud, sud-est și est si a căror pantă medie este de 12%, unele dintre acestea putând ajunge si pana la o panta cu inclinatia de 60%. Regiunea Champagne este suficient de abruptă si deluroasa  pentru a permite o expunere bună a viței de vie si facilitand in acelasi timp scurgerea apei în exces.

Va invitam sa descoperiti cele 4 regiuni din Champagne.

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

 

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema