en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Vallee de la Marne

Terroir-ul din Valee de la Marne urmează cursul râului Eponyme și se întinde de ambele părți ale malurilor sale Epernay si Chateau-Thierry. In aceasta zona observăm tipuri de sol foarte diferite între ele. Spre est, solul este foarte calcaros de la AY la Châtillon-sur-Marne, în timp ce în vest de Chatillon, creta este predominanta in profunzime, in subsol, iar solurile sunt mai degraba argilo calcaroase sau din marne bogate in nutrienti.

Climatul nordic este aspru pentru vița de vie, apropierea de ocean oferă suficientă apă si în mod regulat precum și variatii mici de temperatura iar climatul continental este responsabil pentru înghețurile frecvente din timpul iernii și de soarele fierbinte din timpul verii.

Asadar, era necesar să existe o varietate de struguri care sa se poate adapta atat la clima specifica zonei cat si la solul acesteia, iar acesta este Pinot Noir-ul la est,cultivat in proportie de până la 90% în AY in timp ce la vest, majoritar este Pinot Meunier-ul. Acest soi este mai bine adaptat mediului, fiind cules mai tarziu.

Pinot Meunier-ul ofera cupajelor de Champagne fructul și rotunzimea, fiind foarte folosit la Champagne Rose, facand-o aromata si prietenoasa.

Producatori disponibili

Champagne Marc Hebrart

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

 

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema