en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Blog

Aparitii Media

Champagne Franck Bonville in Portofoliul Champagne Room

Champagne Franck Bonville este Grand Cru in satul Avize din Cotes des Blancs. Aflat la a patra generatie de producatori, Olivier Bonville duce mai departe, cu pasiune si dedicatie traditia familiei, traditie inceputa in jurul anilor 1900, de catre strabunicul lui, Alfred Bonville.
In prezent, Champagne Franck Bonville detine 77 parcele Grand Cru, toate situate in satele Avize, Oger si Mesnil sur Oger. In toata regiunea Champagne sunt doar 17 sate clasificate Grand Cru, clasificare care se face in functie de sol, microclimat, struguri.
Sampaniile Franck Bonville sunt Blanc de Blancs, iar senzatia este de prospetime si finete, cu mineralitate specifica solului calcaros, de creta, in care vitele de Chardonnay isi infig adanc radacinile.
Am decis sa includem Champagne Franck Bonville in Portofoliul Champagne Room datorita stilului unic de a produce sampanii Blanc de Blancs, stil care reuseste sa surprinda perfect complexitatea aromatica si eleganta Chardonnay-ului.

Champagne Paul Bara in Portofoliul Champagne Room

Paul Bara este o legenda in Champagne. Domeniul ia fiinta in 1833, dar Paul este cel care, dupa cel de-al doilea razboi mondial, ii aduce faima. Preia afacerea familiei ca adolescent, facand parte din cea de-a sasea generatie care conduce domeniul. Reuseste sa faca din Champagne Paul Bara un nume reprezentativ pentru satul Grand Cru Bouzy si chiar pentru toata regiunea Champagne.
Numeroase case mari de sampanie au incercat, in ultimii 40 de ani, sa cumpere de la Paul Bara cele 30 de parcele exceptionale ale domeniului, fara succes insa. Sampaniile Paul Bara sunt bogate, senzuale, iti lasa senzatia de copt, plin, pastrandu-si in acelasi timp eleganta si finetea, ceea ce este unic in Bouzy.
Champagne Paul Bara devine astfel al 15lea producator in portofoliul Champagne Room.

Champagne Agrapart in Portofoliul Champagne Room

Daca avem struguri buni avem si vinuri bune" ar fi intr-o fraza filozofia lui Pascal Agrapart. In timp ce multi alti producatori pun in aplicare diferite metode in vie si in crama, prin care sa imbunatateasca calitatea vinului, Pascal Agrapart, acest fanatic producator din Avize, ramane fidel abordarii cat mai naturale, aproape organice a producerii sampaniei, asta desi nu dorit niciodata sa fie certificat organic, pentru a nu-si pierde libertatea de exprimare.
Aflat la a patra generatie de producatori, Pascal Agrapart face vinuri care reflecta cat se poate de fidel terroirul, inspirat de stilul din Burgundia. Cele 10 hectare ale domeniului se afla predominant in zonele Grand Cru Avize, Oger, Cramant si Oiry, sunt impartite in 62 de parcele iar varsta medie a vitelor este de 40 de ani, in unele cazuri chiar 65 de ani.
Productia anuala este de 90.000 de sticle, sampaniile sale Non Vintage sunt pastrate 3 ani pe drojdii iar cele Vintage 7 ani.
Pascal Agrapart este recunoscut la nivel international ca unul dintre cel mai buni producatori din Champagne, este prezent in cele mai pretentioase restaurante din lume si este unanim respectat printre producatorii din Champagne!

Champagne Ulysse Collin in Portofoliul Champagne Room

Olivier Collin a lucrat o perioada alaturi de celebrul Anselme Selosse, iar ca urmare a acestei experiente a preluat fraiele vitelor de vie detinute si date in arenda catre Champagne Pommery pana atunci de catre familia sa. Astfel primele sale vinuri au fost lansate cu recolta 2004. Si-a reconstruit crama si a inceput sa se ocupe intensiv de cele 8.7 ha de vite de vie din sat, plantate cu Pinot Noir si Chardonnay. Fiecare vin al sau provine dintr-o parcela clar definita, dintr-un singur strugure si fara an, fiecare vin exprimand caracterul profund si mineralitatea distincta a fiecarui terroir.

Parcelele de vie din Congy, la jumatatea distantei dintre Epernay si Sezanne, sunt primele care se coc si sunt culese cand incepe sezonul recoltei. Solurile de aici variaza intre argila si calcar, cu creta la 1.5 m de la suprafata. Collin chiar afirma ca: ‘avem straturi bune de creta care sunt sursa celor mai interesante vinuri’.

Aspiratia lui Collin este sa capteze personalitatea unica a terroir-ului sau. Filosofia lui este sa produca vinuri prasopete, nu grele. Dupa 10 ani de la recolta, ele devin mult mai rotunde, deci trebuie sa fie echilibrate si nu prea acide de la inceput. Vitele sale de vie au intre 30 si 60 de ani, practicand o combinatie de agricultura organica si conventionala, aplicand compost, arat si evitand pesticidele.

Productia sa totala este de doar 8000 de sticle pe an, iar alocatia pentru Champagne Room este minuscula, doar 36 de sticle in 2017.

Champagne Benoit Lahaye in Portofoliul Champagne Room

Un adept convins al viticulturii bio, Benoit Lahaye a inceput sa isi imbutelieze propria sampanie in 1993, incepand sa lucreze organic inca din 1996. Este unul dintre putinii producatori din Champagne care detine un cal, pe care il foloseste la lucrul in vie, pe domeniul sau de aproape 5 ha.

90% dintre vitele sale sunt Pinot Noir, situate in satul Bouzy, in Montagne de Reims, unde terroirul este ideal pentru Pinot. Satul Bouzy este fara indoiala unul dintre cele mai cunoscute sate din regiunea Champagne.

Combinatia perfecta intre tipicitatea solului din Bouzy, vitele vechi, delicatetea Pinot Noirului si practicile viticulturii de inalta calitate au ca rezultat sampanii expresive, unice si pline de energie. Cea mai mare parte a vinului este fermentat in butoaie de stejar, folosind drojdii indigene, rezultand astfel sampanii armonioase, subtile si echilibrate, cu adevarat unice.

Benoit Lahaye este considerat unul dintre cei mai buni producatori din Montagne de Reims, iar sampaniile Benoit Lahaye sunt cautate azi de cele mai pretentioase restaurante din lume.

Cantitatile sunt minuscule, alocatia totala pentru Champagne Room fiind de doar 60 de sticle pe an.

Champagne Pierre Peters in Portofoliul Champagne Room

Domeniul Pierre Peters situat in inima "Côte des Blancs" din satul Le Mesnil sur Oger, apartine aceleasi familii de 6 generatii si produce Champagne Blanc de Blancs clasificate Grand Cru din anul 1919. Cultivator si producator de Champagne, vinurile spumante Pierre Peters provin exclusiv din vitele de vie proprii. Domeniul Pierre Peters detine in jur de 19 ha de Chardonnay, cu o vechime medie de peste 30 de ani. In fiecare an, din respect pentru mediul inconjurator, familia Peters isi adapteaza metodele de cultivare pentru a obtine struguri sanatosi de Chardonnay care sa exprime mai bine bogatia, subtilitatile si eleganta teroir-ului din Côte des Blancs.

Champagne Pierre Peters este un nume foarte respectat si apreciat in toata lumea, Sampaniile Pierre Peters fiind azi prezente in cele mai prestigioase restaurante din lume; orice restaurant cu stele Michelin are listate cateva Cuvee-uri de la Champagne Pierre Peters.

Discutiile dintre Champagne Room si Champagne Pierre Peters au durat 8 luni, si doar dupa ce ne-am cunoscut am putut avea o mica alocatie pentru Romania, alocatie care speram sa creasca an de an. Cuvintele care descriu cel mai bine Sampaniile Pierre Peters sunt: finetea, mineralitatea, puritatea, senzatia de lejeritate, prospetimea si eleganta iar noi suntem foarte bucurosi ca am reusit sa avem Champagne Pierre Peters in portofoliu.

Champagne Savart in Portofoliul Champagne Room

Champagne Savart este un producator relativ nou in Champagne, primele vinuri au fost produse incepand cu anul 1947, dar care este deja la a treia generatie, odata cu preluarea afacerii de catre Frederic Savart, in anul 2005. Frederic a reusit sa transforme in 12 ani acest mic domeniu de doar 4 ha, intr-un star mondial, cunoscut peste tot, apreciat si respectat de catre cunoscatorii din toata lumea, dar mai ales iubit si apreciat de catre cei mai buni producatori din Champagne. E suficient sa rostesti numele Savart in Reims, si vei vedea cum fetele oamenilor se schimba. Frederic Savart este el insusi un tip plin de viata, zambind in permanenta si mai mereu are la el un vin vechi si rar pe care te indeamna sa il incerci. Sampaniile Savart sunt unice, au structura, caracter si personalitate si arata impecabil. Putem spune lejer ca suntem norocosi sa avem in portofoliul nostru Champagne Savart,.
"Le champagne Savart est un laboratoire de terroirs et un créateur de cuvées.#vinsidentitaires
Faire des vins singuliers, identitaires, bien loin de la standardisation du goût. C'est le vin dans lequel le vigneron s'implique, un vin où la technique et le savoir-faire se placent au service d'une intention, d'une émotion et d'un ressenti." Frederic Savart

Champagne Marc Hebrart in portofoliul Champagne Room

Jean Paul Hebrart a preluat domeniul si afacerea de la tatal sau, Marc Hebrart, in 1997, care incepe sa imbutelieze sub propriul nume in 1964. In prezent Champagne Marc Hebrart detine 15,5 ha de vie, situate majoritar in sectorul din Valee de la Marne numit Grande Valle, dar si o suprafata mica cultivata cu Chardonnay in Cote des Blancs. 14 hectare de vie sunt impartite in 70 de parcele situate in 10 sate, sate clasificate Grand Cru si Premier Cru in Valle de la Marne.

Champagne Marc Hebrart apare constant in recomandari ca fiind unul dintre primii zece producatori din Champagne, iar cea mai frecventa intrebare care iti vine in minte este daca sampania poate fi mai buna decat un Cuvee Marc Hebrart. Sunt sampanii care iti ofera tot ce poate fi mai bun din cele doua lumi, puritatea fructului pe de o parte si claritatea perfecta a expresiei pe de alta parte. Totul este atat de precis si transparent incat ai sentimentul ca poti efectiv gusta din fiecare strugure. Un producator cu totul exceptional, Champagne Marc Hebrart inseamna calitate si un gust distinct, inconfundabil.

Hébrart's wines have a broad appeal: if you like to think about your wines, they're intellectually engaging enough to satisfy you; on the other hand, if you're just looking to drink, they're simply delicious. The wines are full and generous without being weighty, complex and soil-driven without being demanding. Overall, the entire range is of consistently high quality, and represents excellent value for the money." Peter Liem, Champagneguide.net

“You get such brilliance and transparency you’d swear you could taste each grape. This little domain is Champagne Aristocracy.” Thierry Theise on Champagne Marc Hebrart

Cutiile de cadou Champagne Room

Dupa multe eforturi, am reusit sa gasim formula ideala pentru cutiile noastre de cadouri, si arata impecabil. Cutiile din lemn, special facute pentru sticlele de Champagne, personalizate cu logo-ul Champagne Room au un farmec aparte si aduc un aer proaspat in eterna cautare a cadoului perfect. Cutiile vin in 3 variante, pentru 1 sticla, 2 sticle si 3 sticle si credem noi, impreuna cu sticlele de Champagne vor face impresie in orice context. Avand o selectie bogata de Champagne in portofoliul nostru, combinatiile de sticle din cutiile de 2 respectiv 3 sticle sunt nenumarate. Nicicand o sticla de Champagne nu a aratat mai bine ca acum, in aceste cutii elegante si rafinate. Noi le spunem Cadoul Perfect, voi ce parere aveti...

Champagne Marie Courtin in Portofoliul Champagne Room

Dominique Moreau a creat Champagne Marie Courtin in 2005, cu viziunea de a produce Champagne -Single Vineyard –Single Grape–Single Vintage- adica din parcele individuale, dintr-un singur soi de strugure si dintr-un singur an, totul din struguri organici, crescuti cu grija si meticulozitate. Filosofia sa este total opusa majoritatii producatorilor din Champagne, cei mai multi fiind adeptii cupajelor din ani diferiti, parcele diferite si struguri diferiti.Dominique Moreau si-a denumit domeniul dupa bunica sa, Marie Courtin, pe care o descrie ca fiind o "femeie legata de pamant" si despre care vorbeste intotdeauna cu admiratie.Champagne Marie Courtin are doar 2.5 ha si produce aproximativ 20.000 de sticle anual. Stilul tuturor vinurilor sale este super-energetic si cu structura, sampaniile Marie Courtin sunt spectaculoase, combinand mai multi vectori de complexitate, iar numele lor au semnificatie spirituala pentru Dominique; Resonance se refera la echilibrul energetic dintre pamant si cer iar Efflorescence se refera la ceva care evolueaza in permanenta.

Eleganta stralucitoare, unica si captivanta in acelasi timp, valuri delicate de senzatii ce emana atat frumusete cat si forta, te fac sa vrei sa iti tii putin respiratia, sperand ca vei reusi sa prelungesti cat de mult posibil momentul degustarii unei Champagne Marie Courtin.

Champagne Eric Rodez in Portofoliul Champagne Room

Eric Rodez este unul dintre cei mai excentrici si pasionati producatori din Champagne, iar vinurile sale sunt la mare cautare in numeroase restaurante si locatii selecte din marile capitale ale lumii.

Aflat la a 8a generatie de producatori de Champagne, traditie ce dateaza inca din anul 1757 ( si acum la a 9a generatie cu fiul sau Mickael), Champagne Eric Rodez este situata in satul clasificat Grand Cru - Ambonnay, unde strugurele predominant este Pinot Noir. Eric Rodez a lucrat in trecut ca Cellar Master la Champagne Krug, unde specialitatea sa era cupajarea de parcele mici din ani diferiti, ani foarte vechi, experienta care se reflecta cel mai bine in Cuvée des Grands Vintages produl de Champagne Eric Rodez.

Probabil cele mai potrivite cuvinte pentru a descrie Champagne Eric Rodez ar fi sensibilitatea, senzualitatea si emotia "l'emotion" cum ii place lui Eric Rodez sa-si descrie munca, iar respectul pentru Terroir se reflecta in modul in care isi lucreaza via, fara nici un fel de produse chimice, totul organic si natural, inca din 2009.

Champagne Room devine astfel ambasadorul Champagne Eric Rodez in Romania cu alocatii foarte stricte, in special pentru Cuvee-urile sale de top, mai exact pentru Collection-Empreinte de Terroir Chardonnay 2002, Chardonnay 2004 sau Pinot Noir 2004.

Paharele si Decantoarele Zalto in Portofoliul Champagne Room

Paharele Zalto se caracterizeaza prin finete, eleganta si greutatea extrem de redusa. Design-ul lor modern este realizat dupa unghiurile naturale ale Pamantului, peretii sunt subtiri dar rezistenti iar piciorul foarte delicat. Paharele Zalto sunt considerate superlativul in domeniul paharelor atat de catre iubitori, cat si de catre cei mai mari critici de vin din lume. Sunt produse din cristal fara oxid de plumb si pot fi spalate in masina de spalat pahare datorita duritatii lor.
Dezvoltarea si producerea paharelor Zalto Denk’Art a fost direct influentata de cunostintele avansate ale preotului Hans Denk, care se bucura de o experienta vasta de cateva zeci de ani in studiul si degustarea vinului, fiind unul dintre cei mai apreciati si faimosi experti de vin din Austria.

Champagne Room este importator direct al produselor Zalto Denk’Art pentru Romania.
Va invitam sa descoperiti superbele pahare Zalto, din care puteti savura si cele mai fine arome ale vinurilor
https://www.champagne-room.ro/pahare-zalto.

Paharele Lehmann in Portofoliul Champagne Room

Colectia de pahare Jamesse Prestige de la producatorul de pahare Lehmann Glass din Reims, cel mai mare oras din regiunea Champagne din Franta, reprezinta superlativul in materie de pahare de Champagne.
Colectia Jamesse Prestige a fost creata in colaborare cu Philippe Jamesse, somelierul sef de la Domaine Les Crayères, restaurant etalon pentru regiunea Champagne. Paharele au o forma perfecta de lalea, largi la jumatatea paharului, permitand astfel aerarea optima a vinurilor de Champagne si inguste sus, pentru captarea perfecta a aromelor.

Noi am selectat doua pahare de vin alb si rosu realizate manual: Grand Blanc si Grand Rouge, doua pahare de Champagne suflate la masina: Flute Initial si Flute Premium, si trei pahare de Champagne realizate manual, extrem de usoare, din sticla foarte subtire fara plumb: Flute Classique, Flute Premium si cel mai in voga pahar de Champagne, superbul Grand Champagne 45.

http://www.champagne-room.ro/pahare-lehman
Champagne Room va ofera alaturi de cele mai bune Champagne de Producator paharele potrivite si o gama diversa de frapiere elegante, dopuri speciale si alte accesorii!

Champagne Pierre Gimonnet in portofoliul Champagne Room

Champagne Room se imbogateste cu un nou producator celebru la nivel mondial: Champagne Pierre Gimonnet, unul dintre initiatorii miscarii “Grower ‘s Champagne” (Champagne de Vigneron), faimos pentru finetea si savoarea sampaniilor sale Blanc de Blancs, dar si pentru nivelul excelent al preturilor.

In prezent, Champagne Pierre Gimonnet detine 28 de hectare, o suprafata destul de mare pentru un producator mic, cele mai vechi vite fiind plantate in anii 1911-1913. 12 hectare sunt clasificate Grand Cru si 9 hectare Premier Cru.

Olivier si Didier Gimonnet, cei care se ocupa in prezent de domeniu, sunt nepotii lui Pierre Gimonnet si au reusit sa faca din Champagne Pierre Gimonnet un nume respectat si cunoscut in cele mai pretentioase locatii din lume.

Champagne Room va propune 4 sampanii de la Champagne Pierre Gimonnet:

-Champagne Pierre Gimonnet Blanc de Blancs Brut Cuis Premier Cru

- Champagne Pierre Gimonnet Blanc de Blancs Brut Oger Grand Cru

- Champagne Pierre Gimonnet Fleuron Vintage 2009 Blanc de Blancs Premier Cru

- Champagne Pierre Gimonnet Rose de Blancs Brut Premier Cru

Va invitam sa le descoperiti in detaliu pe pagina de producator:

http://www.champagne-room.ro/champagne

Champagne Room importa si distribuie in acest moment vinurile de Champagne de la 7 producatori consacrati din regiunea Champagne: Champagne Vilmart, Champagne Pierre Moncuit, Champagne Herve Dubois, Champagne Michel Genet, Champagne Lacourte-Guillemart, Champagne Dhondt-Grellet si Champagne Pierre Gimonnet, precum si unul dintre cei mai apreciati producatori de Cremant de Limoux din Franta: Jean Louis Denois. Vinurile se regasesc deja pe listele de vinuri a multor restaurante si magazine specializate din Romania:

  • Restaurant La Brasserie Bistro&Lounge (sos Nordului 7-9, Bucuresti)
  • Restaurant Casa di David (sos Nordului 7-9, Bucuresti)
  • Restaurant Mahala (Calea Rahovei 147- 153, Bucuresti)
  • Restaurant l'Aubergine (str Smardan 33, Bucuresti)
  • Hotel Privo (str Urcusului 1, Tirgu-Mures)
  • Hotel Vanilla (Timisoara)
  • Atra Doftana (Fundatura Cerbului 780B)
  • Pain Plaisir (Bucuresti)
  • VINO (Bucuresti)
  • Ethic Wine (Bucuresti)

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

 

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema
butonwtp