Blog
Aparitii Media
Champagne Franck Bonville in Portofoliul Champagne Room

Champagne Paul Bara in Portofoliul Champagne Room

Champagne Agrapart in Portofoliul Champagne Room
Aflat la a patra generatie de producatori, Pascal Agrapart face vinuri care reflecta cat se poate de fidel terroirul, inspirat de stilul din Burgundia. Cele 10 hectare ale domeniului se afla predominant in zonele Grand Cru Avize, Oger, Cramant si Oiry, sunt impartite in 62 de parcele iar varsta medie a vitelor este de 40 de ani, in unele cazuri chiar 65 de ani.
Productia anuala este de 90.000 de sticle, sampaniile sale Non Vintage sunt pastrate 3 ani pe drojdii iar cele Vintage 7 ani.
Pascal Agrapart este recunoscut la nivel international ca unul dintre cel mai buni producatori din Champagne, este prezent in cele mai pretentioase restaurante din lume si este unanim respectat printre producatorii din Champagne!

Champagne Ulysse Collin in Portofoliul Champagne Room

Olivier Collin a lucrat o perioada alaturi de celebrul Anselme Selosse, iar ca urmare a acestei experiente a preluat fraiele vitelor de vie detinute si date in arenda catre Champagne Pommery pana atunci de catre familia sa. Astfel primele sale vinuri au fost lansate cu recolta 2004. Si-a reconstruit crama si a inceput sa se ocupe intensiv de cele 8.7 ha de vite de vie din sat, plantate cu Pinot Noir si Chardonnay. Fiecare vin al sau provine dintr-o parcela clar definita, dintr-un singur strugure si fara an, fiecare vin exprimand caracterul profund si mineralitatea distincta a fiecarui terroir.
Parcelele de vie din Congy, la jumatatea distantei dintre Epernay si Sezanne, sunt primele care se coc si sunt culese cand incepe sezonul recoltei. Solurile de aici variaza intre argila si calcar, cu creta la 1.5 m de la suprafata. Collin chiar afirma ca: ‘avem straturi bune de creta care sunt sursa celor mai interesante vinuri’.
Aspiratia lui Collin este sa capteze personalitatea unica a terroir-ului sau. Filosofia lui este sa produca vinuri prasopete, nu grele. Dupa 10 ani de la recolta, ele devin mult mai rotunde, deci trebuie sa fie echilibrate si nu prea acide de la inceput. Vitele sale de vie au intre 30 si 60 de ani, practicand o combinatie de agricultura organica si conventionala, aplicand compost, arat si evitand pesticidele.
Productia sa totala este de doar 8000 de sticle pe an, iar alocatia pentru Champagne Room este minuscula, doar 36 de sticle in 2017.
Champagne Benoit Lahaye in Portofoliul Champagne Room

Un adept convins al viticulturii bio, Benoit Lahaye a inceput sa isi imbutelieze propria sampanie in 1993, incepand sa lucreze organic inca din 1996. Este unul dintre putinii producatori din Champagne care detine un cal, pe care il foloseste la lucrul in vie, pe domeniul sau de aproape 5 ha.
90% dintre vitele sale sunt Pinot Noir, situate in satul Bouzy, in Montagne de Reims, unde terroirul este ideal pentru Pinot. Satul Bouzy este fara indoiala unul dintre cele mai cunoscute sate din regiunea Champagne.
Combinatia perfecta intre tipicitatea solului din Bouzy, vitele vechi, delicatetea Pinot Noirului si practicile viticulturii de inalta calitate au ca rezultat sampanii expresive, unice si pline de energie. Cea mai mare parte a vinului este fermentat in butoaie de stejar, folosind drojdii indigene, rezultand astfel sampanii armonioase, subtile si echilibrate, cu adevarat unice.
Benoit Lahaye este considerat unul dintre cei mai buni producatori din Montagne de Reims, iar sampaniile Benoit Lahaye sunt cautate azi de cele mai pretentioase restaurante din lume.Cantitatile sunt minuscule, alocatia totala pentru Champagne Room fiind de doar 60 de sticle pe an.
Champagne Pierre Peters in Portofoliul Champagne Room

Domeniul Pierre Peters situat in inima "Côte des Blancs" din satul Le Mesnil sur Oger, apartine aceleasi familii de 6 generatii si produce Champagne Blanc de Blancs clasificate Grand Cru din anul 1919. Cultivator si producator de Champagne, vinurile spumante Pierre Peters provin exclusiv din vitele de vie proprii. Domeniul Pierre Peters detine in jur de 19 ha de Chardonnay, cu o vechime medie de peste 30 de ani. In fiecare an, din respect pentru mediul inconjurator, familia Peters isi adapteaza metodele de cultivare pentru a obtine struguri sanatosi de Chardonnay care sa exprime mai bine bogatia, subtilitatile si eleganta teroir-ului din Côte des Blancs.
Champagne Pierre Peters este un nume foarte respectat si apreciat in toata lumea, Sampaniile Pierre Peters fiind azi prezente in cele mai prestigioase restaurante din lume; orice restaurant cu stele Michelin are listate cateva Cuvee-uri de la Champagne Pierre Peters.
Discutiile dintre Champagne Room si Champagne Pierre Peters au durat 8 luni, si doar dupa ce ne-am cunoscut am putut avea o mica alocatie pentru Romania, alocatie care speram sa creasca an de an. Cuvintele care descriu cel mai bine Sampaniile Pierre Peters sunt: finetea, mineralitatea, puritatea, senzatia de lejeritate, prospetimea si eleganta iar noi suntem foarte bucurosi ca am reusit sa avem Champagne Pierre Peters in portofoliu.
Champagne Savart in Portofoliul Champagne Room

Faire des vins singuliers, identitaires, bien loin de la standardisation du goût. C'est le vin dans lequel le vigneron s'implique, un vin où la technique et le savoir-faire se placent au service d'une intention, d'une émotion et d'un ressenti." Frederic Savart
Champagne Marc Hebrart in portofoliul Champagne Room

Champagne Marc Hebrart apare constant in recomandari ca fiind unul dintre primii zece producatori din Champagne, iar cea mai frecventa intrebare care iti vine in minte este daca sampania poate fi mai buna decat un Cuvee Marc Hebrart. Sunt sampanii care iti ofera tot ce poate fi mai bun din cele doua lumi, puritatea fructului pe de o parte si claritatea perfecta a expresiei pe de alta parte. Totul este atat de precis si transparent incat ai sentimentul ca poti efectiv gusta din fiecare strugure. Un producator cu totul exceptional, Champagne Marc Hebrart inseamna calitate si un gust distinct, inconfundabil.
Hébrart's wines have a broad appeal: if you like to think about your wines, they're intellectually engaging enough to satisfy you; on the other hand, if you're just looking to drink, they're simply delicious. The wines are full and generous without being weighty, complex and soil-driven without being demanding. Overall, the entire range is of consistently high quality, and represents excellent value for the money." Peter Liem, Champagneguide.net
“You get such brilliance and transparency you’d swear you could taste each grape. This little domain is Champagne Aristocracy.” Thierry Theise on Champagne Marc Hebrart
Cutiile de cadou Champagne Room
Dupa multe eforturi, am reusit sa gasim formula ideala pentru cutiile noastre de cadouri, si arata impecabil. Cutiile din lemn, special facute pentru sticlele de Champagne, personalizate cu logo-ul Champagne Room au un farmec aparte si aduc un aer proaspat in eterna cautare a cadoului perfect. Cutiile vin in 3 variante, pentru 1 sticla, 2 sticle si 3 sticle si credem noi, impreuna cu sticlele de Champagne vor face impresie in orice context. Avand o selectie bogata de Champagne in portofoliul nostru, combinatiile de sticle din cutiile de 2 respectiv 3 sticle sunt nenumarate. Nicicand o sticla de Champagne nu a aratat mai bine ca acum, in aceste cutii elegante si rafinate. Noi le spunem Cadoul Perfect, voi ce parere aveti...
Champagne Marie Courtin in Portofoliul Champagne Room

Eleganta stralucitoare, unica si captivanta in acelasi timp, valuri delicate de senzatii ce emana atat frumusete cat si forta, te fac sa vrei sa iti tii putin respiratia, sperand ca vei reusi sa prelungesti cat de mult posibil momentul degustarii unei Champagne Marie Courtin.
Champagne Eric Rodez in Portofoliul Champagne Room
Eric Rodez este unul dintre cei mai excentrici si pasionati producatori din Champagne, iar vinurile sale sunt la mare cautare in numeroase restaurante si locatii selecte din marile capitale ale lumii.
Aflat la a 8a generatie de producatori de Champagne, traditie ce dateaza inca din anul 1757 ( si acum la a 9a generatie cu fiul sau Mickael), Champagne Eric Rodez este situata in satul clasificat Grand Cru - Ambonnay, unde strugurele predominant este Pinot Noir. Eric Rodez a lucrat in trecut ca Cellar Master la Champagne Krug, unde specialitatea sa era cupajarea de parcele mici din ani diferiti, ani foarte vechi, experienta care se reflecta cel mai bine in Cuvée des Grands Vintages produl de Champagne Eric Rodez.
Probabil cele mai potrivite cuvinte pentru a descrie Champagne Eric Rodez ar fi sensibilitatea, senzualitatea si emotia "l'emotion" cum ii place lui Eric Rodez sa-si descrie munca, iar respectul pentru Terroir se reflecta in modul in care isi lucreaza via, fara nici un fel de produse chimice, totul organic si natural, inca din 2009.
Champagne Room devine astfel ambasadorul Champagne Eric Rodez in Romania cu alocatii foarte stricte, in special pentru Cuvee-urile sale de top, mai exact pentru Collection-Empreinte de Terroir Chardonnay 2002, Chardonnay 2004 sau Pinot Noir 2004.
Paharele si Decantoarele Zalto in Portofoliul Champagne Room

https://www.champagne-room.ro/pahare-zalto.
Paharele Lehmann in Portofoliul Champagne Room

http://www.champagne-room.ro/pahare-lehman
Champagne Pierre Gimonnet in portofoliul Champagne Room
Champagne Room se imbogateste cu un nou producator celebru la nivel mondial: Champagne Pierre Gimonnet, unul dintre initiatorii miscarii “Grower ‘s Champagne” (Champagne de Vigneron), faimos pentru finetea si savoarea sampaniilor sale Blanc de Blancs, dar si pentru nivelul excelent al preturilor.
In prezent, Champagne Pierre Gimonnet detine 28 de hectare, o suprafata destul de mare pentru un producator mic, cele mai vechi vite fiind plantate in anii 1911-1913. 12 hectare sunt clasificate Grand Cru si 9 hectare Premier Cru.
Olivier si Didier Gimonnet, cei care se ocupa in prezent de domeniu, sunt nepotii lui Pierre Gimonnet si au reusit sa faca din Champagne Pierre Gimonnet un nume respectat si cunoscut in cele mai pretentioase locatii din lume.
Champagne Room va propune 4 sampanii de la Champagne Pierre Gimonnet:
-Champagne Pierre Gimonnet Blanc de Blancs Brut Cuis Premier Cru
- Champagne Pierre Gimonnet Blanc de Blancs Brut Oger Grand Cru
- Champagne Pierre Gimonnet Fleuron Vintage 2009 Blanc de Blancs Premier Cru
- Champagne Pierre Gimonnet Rose de Blancs Brut Premier Cru
Va invitam sa le descoperiti in detaliu pe pagina de producator:
http://www.champagne-room.ro/champagne
Champagne Room importa si distribuie in acest moment vinurile de Champagne de la 7 producatori consacrati din regiunea Champagne: Champagne Vilmart, Champagne Pierre Moncuit, Champagne Herve Dubois, Champagne Michel Genet, Champagne Lacourte-Guillemart, Champagne Dhondt-Grellet si Champagne Pierre Gimonnet, precum si unul dintre cei mai apreciati producatori de Cremant de Limoux din Franta: Jean Louis Denois. Vinurile se regasesc deja pe listele de vinuri a multor restaurante si magazine specializate din Romania:
- Restaurant La Brasserie Bistro&Lounge (sos Nordului 7-9, Bucuresti)
- Restaurant Casa di David (sos Nordului 7-9, Bucuresti)
- Restaurant Mahala (Calea Rahovei 147- 153, Bucuresti)
- Restaurant l'Aubergine (str Smardan 33, Bucuresti)
- Hotel Privo (str Urcusului 1, Tirgu-Mures)
- Hotel Vanilla (Timisoara)
- Atra Doftana (Fundatura Cerbului 780B)
- Pain Plaisir (Bucuresti)
- VINO (Bucuresti)
- Ethic Wine (Bucuresti)