en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Champagne Ulysse Collin

Les Pierrières 

Stoc limitat

Dozaj
Extra Brut
An de recolta
2014
Clasificare
Cru
Tip
Blanc de Blancs
Terroir
Cote des Blancs
Volum sticla
0.75 L

Champagne Ulysse Collin a inceput sa mentioneze pe fiecare eticheta numele fiecarei parcele din care provine fiecare vin, incepand cu recolta din anul 2008.

Istoria Ulysse Collin este relativ recenta, incepand cu anul 2003 si marcheaza momentul in care au preluat posesia viilor si s-a decis oprirea tratamentelor chimice aplicate. Prima prioritate a fost sa are terenul pentru a lasa permite regenerarea solului si activitatea microbiologica. Se foloseste compost organic (certificate AB) pentru a pastra organismele micro si macro naturale doar cand este necesar. Se foloseste sulf (certificate AB) impotriva oidium-ului si un insecticid organic (certificate AB) impotriva viermilor din boabele de struguri. Din 2004 nu se mai foloseste nici un tip de erbicid. Din Martie pana in Iulie se ara solul, aceasta pregatire fiind esentiala pentru a produce o “Champagne de terroir”. Ca si experiment, incepand cu anul 2007 s-a implementat agricultura biodinamica pentru aceasta parcela.

Acest “Blanc de Blancs” provine dintr-o singura parcela denumita “Les Pierrieres” (cum este mentionat si pe eticheta), cu expunere Est/Sud-Est, avand un sol subtire (50 cm profunzime) compus din creta si lut. Subsolul este compus exclusiv din creta moale, ce dateaza din era geologica Campaniana, si cremene carbonate (de top onyx). Combinatia dintre aceste doua elemente este extrem de rara in regiunea Champagne si este ceea ce confera caracter si singularitate acestei sampanii.

Fermentatia are loc natural datorita drojdiilor autohtone, si dureaza intre 6 si 8 luni in butoaie mici de stejar. Intregul process de maturare dureaza 11 luni, vinul nu este filtrat sau tratat. Se produc in jur de 12.000 de sticle din aceasta parcela.

Se acorda o importanta deosebita timpului de maturare pe care vinul il petrece pe drojdii. Dupa imbuteliere sticlele sunt pastrate dupa a doua fermentatie intre 30 si 36 de luni inainte de degorjare, ceea ce contribuie la complexitatea vinului.

Champagne Ulysse Collin produce exclusive sampanii Extra-Brut (cu dozaj scazut, in functie de anul de recolta) pentru a pastra cat mai bine caracteristicle terroir-ului. Anul de recolta dominant cat si data de degorjare sunt mentionate pe contra-eticheta.

Sampaniile de la Ulysse Collin se recomanda a fi consumate la o temperatura de 13 grade Celsius, pentru a putea simti cat mai bine complexitatea aromelor sau pot fi si decantate ca o abordare alternativa. Aceste vinuri de Champagne sunt produse cu respect pentru fazele naturii.

 Sampaniile Ulysse Collin au alocatii foarte stricte. Oferim o singura sticla fiecarui client. Pentru mai multe detalii si rezervari va rugam sa ne contactati telefonic.

 

Robert Parker 96/100 
Drink Date 2018 - 2030
Source Issue 242 End of April 2019, The Wine Advocate
Tasting Notes

Disgorged last year, Olivier Collin's superb NV Extra Brut Blanc de Blancs Les Pierrières (2014) wafts from the glass with aromas of smoky citrus oil, crushed rocks, white flowers and a subtle top note of blanched almonds. On the palate, the wine is full-bodied, tensile and searingly intense, with a vinous but tight-knit profile, superb concentration and depth at the core and a long, racy and undeniably mineral finish. I have already worked my way through half a case of this wine from my own cellar, and it continues to blossom and unwind with each month on cork. The 2014 base isn't as reserved and introverted as some vintages of Pierrières, and its purity and precision are already easy to appreciate.

 
 

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema