en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Champagne Eric Rodez

Cuvée Empreinte de Terroir Chardonnay 2004

Stoc epuizat

Dozaj
Brut
An de recolta
2004
Clasificare
Grand Cru
Tip
Blanc de Blancs
Terroir
Montagne de Reims
Volum sticla
0.75 L

Chardonnay 100%, Champagne produsa doar in cei mai buni ani, din cei mai buni struguri, din 4 parcele diferite. Varsta medie a vitelor este de 41 de ani. Vinificat in butoaie de stejar, fara fermentatie malolactica, fara filtrare . Imbuteliata in 2005.

Note de degustare

Culoarea este galben pai cu reflexii aurii, iar perlatia este consistenta, formand un frumos cordon alb la suprafata. Nasul este bogat in arome de citrice, in special lamaie, piersici si flori albe. Dupa aerare, care este mai mult decat recomandata la o Champagne de 13 ani, apar aromele de migdale, paine proaspata si martipan. Gustul este extrem de proaspat, mineralitate excelenta, briose, elegant si fin, perfect integrat.

Pe masura ce evolueaza in pahar, apar in straturi successive: patiserie fina, paine proaspata, migdale si condimente. Stilul este cremos, specific strugurilor culesi din cele mai bune parcele de Chardonnay. Postgust lung, intens, aceasta sampanie este o adevarata capodopera, dintr-un an de recolta excelent in Champagne.

De asociat cu cele mai fine mancaruri: caviar, foie gras, stridii, homar, langusta. Perfecta de baut dar poate fi pastrata in pivnita inca 10-15 ani.

Doar 6 sticle disponibile, in cutii individuale de lemn.

"This is a series of vintage-dated, mono-varietal champagnes from Rodez’s best parcels, and they can be either pinot noir or chardonnay, depending on the vintage. Empreinte de Terroir is made only in the best vintages, and it’s vinified entirely in oak barrels." Peter Liem

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema