en fr
CONTCONTUL MEU

Salut!

Nume utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

home Bucuresti, Romania

phone 0724.409.959 - 0744.240.108

envelope contact@champagne-room.ro

Cremant

Ce este cremantul?

“Cremant” este un termen folosit in Franta pentru a denumi cele mai bune vinuri spumante seci produse in afara apelatiunii Champagne, realizate prin aceeasi ‘Metoda Traditionala’ de obtinere a sampaniei care presupune prima fermentatie a mustului in vin linistit cu un nivel al alcoolului de 11%, urmat de o a doua fermentatie cu maturare in sticla de minimum 9 luni inainte de degorjare (eliminarea reziduurilor si imbutelierea finala) ce produce un vin cu un nivel al alcoolului de 12-12.5% si o presiune de 5-6 atmosfere.

Termenul de Cremant a fost adoptat de catre Uniunea Europeana in anii 1980 impreuna cu denumirea “Metoda Traditionala”, echivalentul procesului de realizare a vinurilor Champagne. Cele mai celebre regiuni de provenienta a Cremantelor sunt Limoux (Languedoc), Bordeaux, Alsacia, Burgundia, Jura, Die si Valea Loarei. Desi fiecare regiune de provenienta are anumiti struguri specifici, metoda de producere a Cremantului presupune aceleasi reguli: presarea boabelor de struguri impreuna cu ciorchinele, un randament maxim de 100 L de must extras din fiecare 150 kg de struguri, un nivel maxim de Dioxid de Sulf de 150 mg/l si o maturare in sticla pe drojdii fine de minim 9 luni, precum si o testare degustativa minutioasa.

Apelatiunea Cremant de Limoux reprezinta o zona dedicata vinurilor spumante din Languedoc, este in ascensiune calitativa de peste 10 ani, si beneficiaza in mod deosebit de un climat natural mai rece. Aflata intr-o zona sudica a Languedoc-ului, este extrem de potrivita cultivarii strugurilor de Chardonnay, Pinot Noir si Chenin Blanc. Blanquette de Limoux a devenit de asemenea o apelatiune rezervata strict vinurilor spumante produse din strugurele Mauzac specific zonei Limoux. Apelatiunea Cremant de Limoux deserveste vinurile spumante realizate dupa “Metoda Traditionala” din struguri de Chenin Blanc (intre 20 si 40%) si Chardonnay, impreuna trebuind sa detina cel putin 90% din cupajul final. Ceilalti doi struguri permisi sunt Pinot Noir si Mauzac. Randamentele la hectar nu trebuie sa depaseasca 50 hl/ha.

champ

 

 

Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.

Contact

 

MEET US

Meniu

butonsuna pus in index.php din tema
butonwtp