Un adept convins al viticulturii bio, Benoit Lahaye a inceput sa isi imbutelieze propria sampanie in 1993, incepand sa lucreze organic inca din 1996. Este unul dintre putinii producatori din Champagne care detine un cal, pe care il foloseste la lucrul in vie, pe domeniul sau de aproape 5 ha.
Terroir
90% dintre vitele sale sunt Pinot Noir, situate in satul Bouzy, in Montagne de Reims, unde terroirul este ideal pentru Pinot. Satul Bouzy este fara indoiala unul dintre cele mai cunoscute sate din regiunea Champagne, cu expunere pe sud est, fiind renumit pentru superbele sampanii din Pinot Noir, in special spectaculoasele Blanc de Noirs.
Combinatia perfecta intre tipicitatea solului din Bouzy, vitele vechi, delicatetea Pinot Noirului si practicile viticulturii de inalta calitate au ca rezultat sampanii expresive, unice si pline de energie. Cea mai mare parte a vinului este fermentat in butoaie de stejar, folosind drojdii indigene, rezultand sampanii armonioase, subtile si echilibrate, cu adevarat unice.
Recunoastere internationala
Sampaniile Benoit Lahaye sunt extrem de complexe si intense, avand nevoie atat de invechire cat si de aerare. Benoit Lahaye este considerat unul dintre cei mai buni producatori din Montagne de Reims, iar sampaniile Benoit Lahaye sunt cautate azi de cele mai pretentioase restaurante din lume. Benoit Lahaye a reusit intr-o perioada relativ scurta, impreuna cu sotia sa Valerie, sa transforme domeniul Champagne Benoit Lahaye intr-o adevarata bijuterie.
Cantitatile sunt minuscule, alocatia totala pentru Champagne Room fiind de doar 60 de sticle pe an.
Sampanii atent selectionate de la producatori celebri din Franta, parcele Premier si Grand Cru, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Importator unic. Livrare rapida din stoc.